shutterstock 2442448397

BVNL Haarlem woest over aankoop pand door COA voor opvang 300 asielzoekers: “Stop deze waanzin!”

Immigratiemei 17, 11:30
De BVNL-fractie in Haarlem is laaiend over de aankondiging dat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) een pand in Haarlem heeft gekocht om als nieuw asielzoekerscentrum in te richten. Volgens de gemeente Haarlem biedt deze locatie ruimte voor maar liefst driehonderd asielzoekers. Dit besluit werd slechts twee uur voor aanvang van het Vragenuurtje in de gemeenteraad bekendgemaakt, waardoor tegenstanders nauwelijks tijd hadden om te reageren.
“Dit besluit werd vanmiddag, twee uur voor aanvang van het Vragenuurtje in de gemeenteraad, bij ons door de strot geduwd, zodat wij er vandaag niet tegen konden ageren,” zegt BVNL-raadslid Joey Rademaker verontwaardigd. Hij stelt dat de kaarten sinds het aantreden van het nieuwe kabinet totaal anders liggen. “De Spreidingswet, waarmee gemeenten gedwongen worden om asielzoekers op te vangen, is van tafel geveegd. Hierdoor ontbreekt iedere noodzaak om een pand op de hoek van de Meesterlottelaan en de Dreef klaar te maken voor grootschalige opvang.”
Rademaker roept de gemeenteraad dan ook op om in het bestemmingsplan de opvang van asielzoekers te blokkeren. “Geen Haarlemmer heeft voor deze grootschalige asielopvang gekozen. Stoppen dus daarmee!”
Het besluit van het nieuwe kabinet om de Spreidingswet af te schaffen, geeft lokale besturen eindelijk de zeggenschap die ze verdienen over asielzoekersopvang. Dit is een kans voor Haarlem om op te komen voor de belangen van haar inwoners, die volgens Rademaker absoluut niet op deze grootschalige opvang zitten te wachten.
De manier waarop de gemeente deze kwestie heeft behandeld, getuigt van een schokkend gebrek aan respect voor democratische processen en de belangen van de inwoners van Haarlem. Het stadsbestuur moet stoppen met het doordrukken van dergelijke beslissingen zonder behoorlijke consultatie en inspraak van de gemeenteraad en de bewoners.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS bestrijden we de Machiavelliaanse Leviathan die we de EU noemen ELKE DAG opnieuw. De rest van de media aanbidden Brussel, wij niet. Vind jij ons tegendraadse geluid belangrijk? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons de EU te ontmaskeren en te bestrijden.
Dit voorval toont wederom aan hoe de linkse elite hun wil probeert op te leggen aan lokale gemeenschappen zonder rekening te houden met de gevolgen voor de inwoners. BVNL zal blijven strijden voor de belangen van de burgers en niet toestaan dat Haarlem wordt overspoeld door asielzoekers zonder dat daar draagvlak voor is. Het is tijd voor een bestuur dat luistert naar de mensen en niet naar de dictaten van de globalistische agenda.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten