6709504391 a4be3f0685 c

Schijnelite van de valse munters huilt om woningbouwplannen nieuw kabinet: ‘Risico op blokkades door koerswijziging’

Politiekmei 17, 10:30
Het nieuwe kabinet van PVV, VVD, NSC en BBB heeft zijn pijlen gericht op het aanpakken van het woningtekort, maar de schijnelite van de valse munters trekt zoals verwacht direct van leer. Deze zelfverklaarde experts, die liever hun eigen linkse agenda doordrukken, betwisten nu al de haalbaarheid van de ambitieuze woningbouwplannen. Zij vrezen 'blokkades door koerswijziging', terwijl de plannen juist broodnodig zijn om Nederland weer op de rails te krijgen.
Het kabinet wil jaarlijks 1,5 miljard euro investeren om nieuwe gebieden aan te wijzen voor grootschalige woningbouw, en woningcorporaties weer middenhuurwoningen laten aanbieden. Bovendien krijgen woningen nu de voorkeur boven windmolens, een logische stap die allang genomen had moeten worden. Maar ondanks deze veelbelovende maatregelen, blijft de kritiek aanzwellen.
De altijd pessimistische Bouwend Nederland noemt de budgetten 'te klein' en zegt dat 500 miljoen euro voor bereikbaarheid van nieuwe woningen 'echt veel te weinig' is in het AD. Deze organisatie vergeet gemakshalve dat juist onder hun toezicht en zegen de woningbouw jarenlang op een dood spoor zat. Nu er eindelijk daadkrachtige maatregelen genomen worden, schreeuwen ze moord en brand.
Neprom, de vereniging van projectontwikkelaars, voegt zich in het koor van klagers en hoopt op een minister met sectorervaring. Het is bijna lachwekkend hoe deze eliteclubjes voortdurend de oplossing buiten zichzelf zoeken. Misschien zouden zij eerst eens naar hun eigen falen moeten kijken voordat ze met de vinger wijzen.
Dan is er nog het bekende gezeur over de stikstof- en waterkwaliteitsregels. Bouwend Nederland waarschuwt voor 'een boemerang' die de plannen zou kunnen terugkaatsen. Natuurlijk, want het was de linkse fetisj voor onhaalbare milieuregels die ons in deze crisis stortte. Dat het nieuwe kabinet deze verstikkende reguleringen terugdraait, is precies wat nodig is om Nederland weer te laten bouwen.
Toch is niet iedereen negatief. Aedes, de koepelorganisatie van woningcorporaties, ziet de noodzaak van de wooncrisisaanpak en prijst de doorgang van de Wet versterking regie volkshuisvesting. Hoogleraar Peter Boelhouwer noemt de plannen ambitieus en ziet een positief signaal in de gereserveerde budgetten.
De Monitor Koopwoningmarkt van de TU Delft toont aan dat we nog een lange weg te gaan hebben, maar dat er tekenen van herstel zijn. Dat de bouwvergunningen en -garanties eindelijk toenemen, bewijst dat het nieuwe kabinet op de juiste weg is. De linkse oppositie en hun medestanders mogen dan blijven jammeren, maar de realiteit is dat Nederland behoefte heeft aan daadkrachtige oplossingen en niet aan hun eeuwige gezeur en blokkades.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS bestrijden we de Machiavelliaanse Leviathan die we de EU noemen ELKE DAG opnieuw. De rest van de media aanbidden Brussel, wij niet. Vind jij ons tegendraadse geluid belangrijk? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons de EU te ontmaskeren en te bestrijden.
Het nieuwe centrumrechtse kabinet laat zien de moed te hebben om de problemen aan te pakken waar de linkse kliek al jaren omheen draait. Met deze plannen zet Nederland eindelijk stappen in de goede richting. Tijd om de schijnelite van de valse munters het zwijgen op te leggen en het land weer te laten floreren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten