160411 plasterk university of amsterdam overeu2016nl 26375372295

Omtzigt: Een risico voor stabiliteit, Plasterks excuus slecht laatste obstakel om premier te kunnen worden

Politiekmei 17, 9:30
Het lijkt erop dat Ronald Plasterk met een ingezonden briefje in De Telegraaf de laatste blokkade heeft proberen weg te halen om de nieuwe premier van Nederland te worden. Maar laten we eerlijk zijn, wie houdt er nou van een eeuwige twijfelaar als Pieter Omtzigt? Bij DDS zien we Omtzigt als het grootste risico voor de stabiliteit van de nieuwe coalitie. Zijn lichtgeraaktheid en eeuwige twijfels maken hem tot een nachtmerrie om mee samen te werken.
Plasterks excuusbriefje, dat slechts 64 woorden telt, is een poging om de lucht te klaren. "Sorry Pieter!" schrijft Plasterk, in de hoop dat Omtzigt zijn blokkade opheft en hem de weg vrijmaakt naar het premierschap. Plasterk was eerder informateur en verkenner, en in die rol vertelde hij tijdens een Kamerdebat dat Omtzigt zijn dienstauto had geleend om naar een hotel te rijden waar hij zijn vertrek uit de onderhandelingen aankondigde. Openheid die Omtzigt niet kon waarderen.
Dit incident toont wederom aan hoe fragiel en grillig Omtzigt is. Zijn verbolgenheid over de kleinste zaken maakt hem onbetrouwbaar en instabiel als coalitiepartner. Het feit dat Plasterk nu, maanden later, met een oppervlakkige verontschuldiging moet komen, bevestigt alleen maar dat de onderlinge spanningen groot blijven. Hoe kan een man met zo'n breekbare ego ooit bijdragen aan een stabiele regering?
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS bestrijden we de Machiavelliaanse Leviathan die we de EU noemen ELKE DAG opnieuw. De rest van de media aanbidden Brussel, wij niet. Vind jij ons tegendraadse geluid belangrijk? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons de EU te ontmaskeren en te bestrijden.
In de komende dagen zal blijken of Omtzigt zijn wrok kan laten varen en of Plasterk zijn premierschap veilig kan stellen. Maar één ding is zeker: de eeuwige twijfelaar Omtzigt blijft een risico voor de stabiliteit van de nieuwe coalitie. Het is tijd voor daadkracht en duidelijkheid, niet voor spelletjes en excuses. Nederland verdient beter dan dit politiek theater van de zwakke geesten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten