dds interviews ralf dekker 1

-Interview FVD-Europa lijsttrekker Ralf Dekker wil Brussel exposen- 'Dat is mijn belangrijkste taak!'

Politiekmei 17, 8:26
Ralf Dekker is niet alleen oudtopman van de Rabobank (we moeten hem het maar vergeven), maar ook - en belangrijker - lijsttrekker voor FVD bij de Europese Parlementsverkiezingen die in juni plaatsvinden. Ralf is een favoriet van de FVD-aanhang. Hij komt altijd rustig over, maar staat achter de FVD principes en doet ook onder druk geen stap terug. De Dagelijkse Standaard sprak met Ralf over wat hij wil gaan doen in Europa.
"Mijn doel is allereerst natuurlijk om verkozen te worden," reageert Dekker als DDS hem vraagt wat zijn doel is als FVD-lijsttrekker. "Er zijn voor Nederland straks 31 zetels in het Europese Parlement beschikbaar. Voor 1 zetel moet FVD dus bij de verkiezingen 1/31e, dus iets meer dan 3 procent van de stemmen halen. Dat zijn omgerekend ongeveer 5 Tweede Kamerzetels. Dat zou goed kunnen als we ons best doen, maar gemakkelijk is het niet. We hebben elke stem echt hard nodig!"

Beleidsoorlog

De echte vraag is natuurlijk: wat gaat hij doen als hij er eenmaal zit. Nou, wat dat betreft heeft hij drie doelen, aldus Dekker. "Allereerst natuurlijk alles op alles zetten om onze standpunten te laten horen en zo veel mogelijk doorgevoerd te krijgen in de besluitvorming," legt hij uit. "Die standpunten hebben we in 12 punten samengevat. Dan gaat het over de onderwerpen als soevereiniteit, vrede, burgerlijke vrijheid, klimaatbeleid, volksgezondheid en financiën. Vooral de oorlog in Oekraïne en de groeiende en steeds sterkere rol die de EU daarbij opeist baart ons zorgen."
Maar dat is natuurlijk niet alles. Ook wil Dekker actief iets doen aan "het absurde en onbetaalbare klimaatbeleid en de financiële gang van zaken met het risico op eurobonds, waardoor de EU direct geld kan gaan lenen in de markt. In dat laatste geval is directe belastingheffing vanuit de EU bijna onontkoombaar. Die extra overheid met extra belastingen krijg je dan nooit meer weg." Dekker wil dat als FVD-Europarlementariër gaan tegenhouden - of in ieder geval zijn best daarvoor doen.

Samenwerken

"Een tweede doel," gaat hij verder "in het verlengde van het voorgaande zou zijn om verbindingen te leggen met andere Europese partijen en Europarlementariërs die er net zo over denken als wij. Dan kunnen we een krachtiger tegengeluid laten horen en samen optrekken."
Op dit moment functioneert FVD min of meer als einzelgangerpartij. Hoewel FVD natuurlijk altijd een soort luis in de pels zal zijn is het de bedoeling dus dat FVD de komende jaren meer en actiever gaat samenwerken met andere Europa-kritische en zelfs Europa-nihilistische partijen. Denk daarbij aan partijen uit Hongarije, Duitsland, en Frankrijk.

Brussel exposen

"Het derde en misschien wel belangrijkste doel," zegt Dekker daarop, "is om het Nederlandse publiek nou eindelijk eens behoorlijk op de hoogte te brengen van wat er nou gebeurt in Brussel. Ik zie me dan als een soort ‘embedded journalist’. Wekelijks verslag doen van wat er nou weer gebeurd is, hoe die machinerie daar werkt en wat het effect is van die Europese politiek op Nederlanders. Dat kunnen we dan ook in de Nederlandse politiek agenderen."
"Mijn aanpak stel ik me relatief bescheiden voor, onderzoekend en hier en daar ontmaskerend," legt Dekker uit. "Er zijn straks 720 Europarlementariërs, bijna allemaal ‘kartelspelers’. In je eentje of met zijn tweeën heb je natuurlijk niet veel in te brengen en moet je écht je momenten en onderwerpen kiezen. Als je overal aan mee probeert te doen verdrink je in de dossiers en vergaderingen. De rapporterende rol in Nederland vind ik belangrijker. Dat terrein ligt nog helemaal braak. De Nederlandse burger weet niets van de EU, wat daar besloten is en hoe het daar werkt. Dat wil ik veranderen."

Stemmen is belangrijk

Zoals elke keer bij verkiezingen tegenwoordig zie je dat er mensen zijn die denken dat 'stemmen er niet toe doet.' Niets is natuurlijk minder waar. Zeker in Europa kan een stem heel veel uitmaken, de meeste regels en wetten komen immers uit Brussel. Als het Europees Parlement er fundamenteel anders uitziet gaat dat effect hebben op ónze politiek én onze manier van leven.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS bestrijden we de Machiavelliaanse Leviathan die we de EU noemen ELKE DAG opnieuw. De rest van de media aanbidden Brussel, wij niet. Vind jij ons tegendraadse geluid belangrijk? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons de EU te ontmaskeren en te bestrijden.
Dekker roept iedereen dan ook op te gaan stémmen. "De Europese verkiezingen worden naar mijn idee steeds belangrijker," vertelt de FVD'er. "Het wordt voor steeds meer mensen duidelijk dat de regels en plannen waar we hier mee te maken hebben -en waar we vaak grote bezwaren tegen hebben- steeds meer van buiten Den Haag komen. De EU heeft nu al een grotere invloed op het leven van de Nederlandse burger dan Den Haag. Oorlog en vrede, immigratie en grenzen, klimaat en milieu, energie en belastingen, lockdowns en mondkapjes. Allemaal onderwerpen waar de rol van de EU steeds groter wordt en die van Den Haag steeds kleiner. "
"Dus Forum voor Democratie moet daar absoluut bij zijn en zo groot mogelijk worden. Om ons geluid te laten doordringen, om internationale netwerken van gelijkgezinden te bouwen en vooral om dit allemaal duidelijk te maken aan het Nederlandse publiek. "
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten