shutterstock 515326441

Gemeenten schieten door met asielzoekerscentra: Onrust en frustratie bij omwonenden

Immigratiejul 10, 11:00
Het is ronduit schandalig wat er momenteel gebeurt in Nederland. Terwijl de Spreidingswet op het hakblok van het nieuwe kabinet ligt, openen gemeenten in sneltreinvaart asielzoekerscentra zonder enig overleg met omwonenden. Gemeenten zoals Wijchen, Houten en Velp kondigen zonder blikken of blozen nieuwe azc’s aan, waarbij omwonenden pas op de hoogte worden gesteld wanneer de besluiten al zijn genomen. Dit is een grove schending van het vertrouwen van de burgers.
Meer dan 40 gemeenten hebben vergevorderde plannen voor nieuwe azc's, wat tot grote frustratie leidt bij bewoners. Ondernemers zoals Tjade Berkers uit Naarden ontvangen plotseling een brief dat er een azc naast hun gebouw komt schrijft De Telegraaf, zonder dat ze enige inspraak hebben gehad. Dit soort top-down besluitvorming is onacceptabel en toont een diepgewortelde minachting voor de inwoners die het meeste impact ondervinden van deze besluiten.

De #asieldwangwet wordt ingetrokken door de coalitie, juist om geen Ter Apel van héél NL te maken. Maar gemeenten duwen nog even snel azc's door, zonder enig overleg met omwonenden.

Klassiek Liberaal
Klassiek Liberaal
@Klas_Liberaal

Asieldwangwet verdwijnt, maar sommige gemeenten hebben kennelijk weinig met eigen inwoners te maken. De opvangdwang is voorbij! Ophouden dus. Wakker worden. En Marjolein Faber stop het belonen van slecht gedrag en haal die opvangbonus weg! @MinisterAenM

Image
444
Reply
Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en de betrokken gemeenten proberen het op een positieve manier te spinnen: de gemeenten die nu doorpakken, krijgen bonussen van het Rijk die kunnen oplopen tot 4000 euro per plek. Maar wat is dit anders dan het belonen van slecht gedrag? Klassiek Liberaal binnen de VVD en BBB-Kamerlid Claudia van Zanten spreken er schande van. Ze wijzen erop dat de opvangdwangwet juist wordt ingetrokken om te voorkomen dat heel Nederland verandert in een tweede Ter Apel. Maar blijkbaar hebben sommige gemeenten weinig op met de wensen en belangen van hun eigen inwoners.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!"
Premier Dick Schoof mag dan beweren dat het annuleren van de wet zorgvuldig moet gebeuren en tijd kost, maar ondertussen gaan gemeenten door met hun asielplannen alsof er niets veranderd is. Het wordt tijd dat de overheid echt naar haar burgers luistert en stopt met het eenzijdig doordrukken van deze asielplannen. Het is hoog tijd dat de bevolking wakker wordt en opkomt tegen deze flagrante schending van hun rechten en belangen. De bevolking van deze gemeenten moet in verzet komen. Zwijgen is instemmen met wanbeleid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten