shutterstock 1557959825

Leon de Winter: ''Golfstaten als hervormers van de Islam, Israël in het middelpunt van de strijd''

Opiniejul 10, 10:00
In zijn column in De Telegraaf heeft Leon de Winter vandaag een opzienbarende conclusie getrokken: de Golfstaten lijken permanent in vrede met Israël te willen leven en geven daarmee de ambitie op om de joden te verdrijven. Dit vestigt hen als fundamentele hervormers van de islam. De heersers van de Golfstaten worden nu gehaat door de handhavers van de klassieke aanspraken van de politieke islam, zoals de Moslimbroeders en de Iraanse leiders, die de vernietiging van Israël als sleutel zien voor de overheersing van Jeruzalem, Rome en Londen.
De Winter benadrukt dat Israël de inzet is van een grotere machtsstrijd binnen de islam. De Golfstaten bewijzen dat de omgang met de koran kan evolueren, zelfs als de originele, strenge tekst identiek blijft. Dit toont aan dat de oorlogen rond Israël niet gaan over grond of een twee-statenoplossing. Het is een strijd tussen islamhervormers en islamisten over de toekomst van de islam, waarbij Israël ongewild in het centrum staat.
Iedereen die voor de 'twee-staten-oplossing' pleit, begrijpt volgens De Winter het probleem niet, inclusief de Nederlandse regering. Deze mensen missen het bredere plaatje waarin Israël de sleutel is tot de machtsdynamiek binnen de islamitische wereld. Het is niet zomaar een kwestie van territorium; het gaat om ideologische dominantie en de toekomst van de islamitische interpretatie.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!"
Dit inzicht van Leon de Winter is een openbaring voor iedereen die naïef denkt dat eenvoudige politieke oplossingen het conflict in het Midden-Oosten kunnen oplossen. De realiteit is veel complexer en vereist een diepere begrip van de ideologische strijd die binnen de islam plaatsvindt. De rol van Israël hierin kan niet worden onderschat, en het is tijd dat beleidsmakers dit erkennen en ernaar handelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten