shutterstock 2201703817

Succes voor 'Methode Meloni': Migratiecijfers Italië dalen spectaculair

Immigratiemei 31, 12:00
Zestig procent minder asielzoekers via bootjes naar Italië gekomen! Dat is geweldig nieuws voor premier Giorgia Meloni en haar aanpak. In de eerste maanden van dit jaar zijn er fors minder migranten in Italië aangekomen dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit is een enorme overwinning voor Meloni, die haar belofte om de migratie terug te dringen, meer dan waarmaakt.
Sinds begin dit jaar arriveerden bijna 19.500 migranten via de Middellandse Zee in Italië, terwijl dat er vorig jaar nog ruim 47.700 waren. Een daling van bijna 60 procent! Dit is grotendeels te danken aan de 'Methode Meloni' bericht de NOS: harde maatregelen en stevige onderhandelingen met landen als Tunesië. Afgelopen zomer reisde Meloni met Ursula von der Leyen en Mark Rutte naar Tunesië om afspraken te maken met president Saied. In ruil voor honderden miljoenen euro's, houdt Tunesië de migranten tegen.
Natuurlijk zullen de usual suspects dit succes proberen te ondermijnen met verhalen over mensenrechtenschendingen en repressie. Hoogleraar Andrew Geddes waarschuwt bijvoorbeeld voor de situatie van migranten in Tunesië. Maar laten we eerlijk zijn, deze mensen komen naar Europa omdat onze grenzen jarenlang wagenwijd openstonden. Het is tijd dat we duidelijke signalen afgeven dat illegale migratie niet getolereerd wordt.
Meloni toont aan dat een sterke, beslissende aanpak werkt. Terwijl Europese politici vaak aarzelen en compromissen sluiten, kiest Meloni voor duidelijke acties. Het resultaat? Minder migrantenstromen en een sterker Italië. Dit is een les voor heel Europa: als je echt iets wil veranderen, moet je durven handelen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Dus, Dick Schoof en andere Europese beleidsmakers, let op! De 'Methode Meloni' werkt. Minder migranten betekent minder druk op onze samenleving, minder problemen en een veiliger Europa. Tijd om deze aanpak te omarmen en de grenzen te beschermen zoals Meloni dat doet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten