kranten 3

Volkskrant blijft paniek zaaien: Warmste lente ooit? Doe normaal!

Mediamei 31, 13:00
Het begint echt zielig te worden, die paniekzaaierige berichten in de Volkskrant. Nu beweren ze weer dat dit de warmste en op sommige plekken natste lente ooit was. Serieus? Het is lachwekkend hoe deze klimaathysterici bij het minste of geringste weersverschijnsel roepen dat de wereld vergaat.
Een beetje regen en warmte en de Volkskrant staat weer vooraan om te schreeuwen over het einde der tijden. Hebben ze daar nog nooit gehoord van klimaatadaptatie? Natuurlijk niet, want dat past niet in hun doemverhaal. In plaats van constructief te schrijven over hoe we ons kunnen aanpassen aan klimaatveranderingen, blijven ze ons overspoelen met angstaanjagende berichten.
Ja, het was nat en ja, het was warm. Maar wat zegt onderzoeker Carine Homan van het KNMI? Het is grotendeels toeval! Lagedrukgebiedjes en een beetje El Niño, en ineens is de Volkskrant in paniek. Dat er verschuivingen zijn door klimaatverandering is bekend, maar laten we niet doen alsof dit een apocalyptische gebeurtenis is.
We zijn het zat om constant overspoeld te worden met onheilspellende berichten. Wat wil de Volkskrant eigenlijk bereiken? Mensen voortdurend bang maken? Gelukkig doorzien steeds meer mensen deze angstpropaganda. Het klimaat verandert, ja, maar we kunnen ons aanpassen. Innovatie, adaptatie en gezond verstand zijn de oplossingen, niet hysterisch geschreeuw over elke weersverandering.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
De lente van 2024 was warm en nat, maar dat betekent niet dat de wereld vergaat. Laten we ons focussen op wat we echt kunnen doen: aanpassen en vooruitgaan. Verder moet men echt stoppen met zeiken. Keep calm and carry on zeggen de Britten dan ook terecht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten