Eminem dropt nieuwe single en pakt Woke, Transgekte en zijn KIDS aan: 'Slim Shady is BACK'

Cultuurmei 31, 14:00
De bekendste en meest succesvolle rapper allertijden, Eminem, is terug van weggeweest. De rapper uit Detroit heeft een nieuw album gemaakt. Dat album komt binnenkort online, voorlopig moeten we het doen met slechts één single. Maar die ene single zorgt voor HEEL VEEL plezier online. Houdini is namelijk écht een ouderwets Eminem-nummer. Of beter gezegd, een Slim Shady-nummer.
Het was al een tijdje bekend dat het nieuwe album van Eminem The Death of Slim Shady heet. Nou, voorlopig kunnen we het beter hebben over de comeback van Slim Shady. Het oude-Eminem karakter is namelijk echt terug van weggeweest. De muziekvideo, de toon, de stijl, de lyrics. Houdini is Slim Shady (Eminem) zoals we hem kennen. Uitgesproken, scherp, irritant, beledigend, maar vooral ook een woordmagiër, een entertainer pur sang, en gewoon de beste rapper van allemaal. 
Het nummer én de muziekvideo zijn echt op Slim Shady-aanse wijze gemaakt. Hij speelt Robin weer (net zoals toen, meer dan 20 jaar geleden, bijna 30 jaar geleden zelfs!), je ziet de bekende vrienden voorbij komen, Eminem komt voorbij met blond haar, de Wokies worden aangepakt, producer Paul mag weer inbellen, zijn eigen kinderen worden gefileerd... Het is op en top Eminem old school. Eminem zoals we hem kenden in zijn eerste paar albums.
Sterker nog, een groot deel van de video bestaat zelfs uit de hedendaagse Eminem die zij aan zij staat te rappen met de oude versie (die nickname Slim Shady) had.
De eerste single is nu dus online - op Spotify, Apple Music, YouTube, en zo verder - en later deze zomer komt daar het hele album bij. The Death of Slim Shady is Eminems 12 album... en, denken veel mensen, ook zijn laatste (vandaar de naam: De Dood van Slim Shady). Het zou heel goed kunnen dat het zijn vaarwel is aan de muziekindustrie. Niet als producer (dat doet hij al decennia heel succesvol, maar als rapper die zijn eigen albums ook uitbrengt).
Een prima nummer dat echt doet denken aan de oude Eminem, van toen hij net populair werd. Dus zeg maar van 1999 (The Slim Shady LP) tot 2002 (The Eminem Show). Kan het nog beter? Jazeker. Gezien de knettergekke tijden waarin we leven moet het nog hárder. Maar er is overduidelijk een begin: in het nieuwe album gaat hij zich vrijwel zeker fel uitspreken tegen Woke en ander gekte. Gelukkig maar. Want daar is écht behoefte aan. Onze cultuur heeft Slim Shady meer dan ooit nodig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten