portraitfactorynl tweede kamer 157

D66's Paternotte juicht veroordeling Trump toe, maar Willem Engel slaat terug: 'Gepolitiseerde rechtspraak'

Politiekmei 31, 15:00
Het was te verwachten. D66 Tweede Kamerlid en antidemocraat Jan Paternotte is in zijn nopjes met de veroordeling van Donald Trump. Op X kraaide hij triomfantelijk: "De Republikeinse kandidaat voor het presidentschap is nu een veroordeelde crimineel. Een reusachtig dieptepunt voor Amerika." Echt waar, Paternotte? Heb je niets beters te doen?
Gelukkig is er altijd nog vrijheidsstrijder Willem Engel om de waarheid te verkondigen. Hij sloeg terug met de opmerking: "Zeker een dieptepunt, gepolitiseerde rechtspraak, in Nederland is dat overigens hetzelfde. Met dank aan rechters die de rechtstaat totaal hebben ondermijnd." En daar heeft hij een punt. Het lijkt wel alsof de rechterlijke macht in zowel Amerika als Nederland compleet gepolitiseerd is.

Wat een schande, Trump veroordeeld in een politiek proces. Het definitieve einde van de onafhankelijke rechtspraak in de VS. Hopelijk staat het Amerikaanse volk massaal op tijdens de aankomende verkiezingen en rekent het voor eens en voor altijd af met de corrupte deep state.

Image
2.3K
Reply
Raisa Blommestijn op X voegde hieraan toe: "Wat een schande, Trump veroordeeld in een politiek proces. Het definitieve einde van de onafhankelijke rechtspraak in de VS. Hopelijk staat het Amerikaanse volk massaal op tijdens de aankomende verkiezingen en rekent het voor eens en voor altijd af met de corrupte deep state."
En wie zitten er vaak achter deze politieke spelletjes? Precies, de lieden van D66. Het fascistische kwaad komt altijd bij D66 vandaan, hoe hard ze dat ook proberen te projecteren op anderen. Het is een klassiek geval van de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. Terwijl ze Trump afschilderen als een crimineel, vergeten ze gemakshalve hun eigen rol in het ondermijnen van de rechtsstaat.
De veroordeling van Trump is een duidelijk voorbeeld van hoe politieke tegenstanders worden uitgespeeld door middel van het rechtssysteem. Het is geen rechtspraak meer, het is politiek theater. En het ironische is dat juist mensen als Paternotte, die zichzelf graag presenteren als hoeders van de democratie, dit systeem misbruiken om hun eigen agenda door te drukken.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Dus ja, dit is een dieptepunt, maar niet om de redenen die Paternotte geeft. Het echte dieptepunt is de manier waarop de rechtspraak wordt misbruikt voor politieke doeleinden. En dat is iets waar we allemaal voor moeten waken, zowel in Amerika als in Nederland. Laten we hopen dat er meer mensen zijn zoals Willem Engel die de moed hebben om dit soort misstanden aan te kaarten. Ook DDS zal hier nooit over zwijgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten