Broodje kroket  Febo   01

Hoera! 'Gecremeerde Kroket'-gate komt ten einde: Yvonne Coldeweijer mag de term blijven gebruiken

Media & techfeb 08 2023, 16:00
Rachel Hazes heeft dinsdag via Instagram laten weten dat juicevlogger Yvonne Coldeweijer haar een ‘gecremeerde kroket’ mag noemen. Wanneer Coldeweijer de term gebruikt wordt ze hiervoor nu niet meer gestraft, een rechter oordeelde eerder dat de juicevlogger de term niet meer mocht gebruiken. Coldeweijer wilde daarom in hoger beroep gaan, maar zet dat op dit moment niet verder door.
"Als Yvonne Coldeweijer er nu zo gelukkig van wordt om deze woorden te gebruiken, dan mag ze wat mij betreft gewoon haar gang gaan", zegt Hazes over Coldeweijers eerdere uitspraken. De rechter vond de opmerking van Coldeweijer "onnodig kwetsend".
De rechter oordeelde ook dat Coldeweijer een rectificatie moest plaatsen en een boete van € 1.000 moest betalen voor elk uur dat de betreffende video nog online stond. "Het ging mij erom dat in de video werd gezegd dat ik degene ben geweest die een brief van mijn zoon gelekt heeft en dat ik had ingegrepen bij mijn zoons behandeling in Spanje." Deze informatie had Coldeweijer moeten checken aangezien het volgens Hazes niet waar zou zijn. De Rechter gaf Hazes gelijk.
Coldeweijer had aangegeven dat ze in hoger beroep zou gaan vanwege de woorden ‘gecremeerde kroket’. "Puur en alleen de uitspraak dat ik die twee ontzettend gezellige woorden niet meer mag zeggen. Want jongens, laten we niet overdrijven." Aldus Coldeweijer.
Een reactie van Coldeweijer op het bericht van Hazes kon natuurlijk niet uitblijven. Coldewijer geeft aan de uitspraak van de rechter niet verder aan te vechten. "De uitspraak van de rechter blijft staan en dus zou ik deze alsnog kunnen aanvechten uit principe. Maar omdat je je hebt teruggetrokken, voel ik me niet comfortabel om ons rechtssysteem hiermee alsnog lastig te moeten vallen. Volgens mij hebben de rechters het al druk genoeg. Ik ben blij dat je dat nu zelf ook inziet."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten