shutterstock 2237752713

Microsoft's ChatGPT domineert AI-markt, Google's Bard strijdt terug

Media & techfeb 11 2023, 15:00
De strijd om de heerschappij over Artificial Intelligence (AI) tussen Microsoft en Google is heviger dan ooit. Beide bedrijven zetten alles op alles om de beste en meest populaire AI-chatbot op de markt te hebben. Microsoft's ChatGPT is op dit moment de grote winnaar en wordt steeds meer gebruikt door een breed publiek, van journalisten en studenten tot gewone mensen.
Google heeft al een antwoord op ChatGPT, Bard geheten, maar deze chatbot is nog niet beschikbaar. Bovendien heeft een recente fout in een promotievideo voor Bard voor negatieve publiciteit gezorgd. De fout in de video liet zien dat de chatbot een verkeerd antwoord gaf, wat de ongerustheid over de betrouwbaarheid van Google's AI-chatbot verder versterkte.
Het is niet verrassend dat Google bezorgd is over de toenemende populariteit van ChatGPT. Veel mensen, inclusief journalisten, studenten en onderzoekers, gebruiken de chatbot in plaats van Google Search. Dit is een zorgwekkende ontwikkeling voor Google, aangezien Google Search van groot belang is voor het bedrijf, zowel op het gebied van kennisontwikkeling als financiën.
Google moet dringend iets doen om de situatie om te keren en hun AI-chatbot, Bard, succesvol te lanceren. Het is nog onduidelijk of dit zal lukken, maar wat duidelijk is, is dat de strijd tussen Microsoft en Google om de heerschappij over AI nog lang niet voorbij is.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
In feite is deze competitie tussen de twee techgiganten slechts het begin van een grotere trend in de technologie-industrie. Steeds meer bedrijven zien de waarde en mogelijkheden van AI en willen een deel van deze markt veroveren. Het is dus belangrijk om te blijven volgen hoe deze strijd zich ontwikkelt en welke bedrijven erin slagen om de toekomst van AI te bepalen.
Ondertussen is er ook veel kritiek op ChatGPT omdat die chatbot volgens veel gebruikers uitgesproken "Woke" is en duidelijk pro-klimaatbeleid. Dit is, zeggen gebruikers terecht, alles behalve "neutraal" en "subjectief," maar weerspiegelt slechts de voorkeuren en denkbeelden van de ontwikkelaars van de Chatbot.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten