2022 qa po1 4700 5247197449111

Cryptoplatform Binance krijgt gigantische boete van 4 miljard euro voor mogelijke banden met terroristische groepen

Medianov 22 2023, 19:20
Het grootste cryptoplatform ter wereld, Binance, heeft een boete van maar liefst 4 miljard euro opgelegd gekregen van Amerikaanse autoriteiten. De reden? Terroristische groeperingen zoals Al Qaida, IS en Hamas zouden de afgelopen jaren transacties hebben uitgevoerd via Binance, waardoor het platform indirect betrokken was bij meer dan 100.000 transacties met een totale waarde van bijna 825 miljoen euro.
Maar daar blijft het niet bij. Na een diepgaand onderzoek bleek ook namelijk ook dat hackersgroepen gebruik maakten van het platform om losgeld te innen voor hun ransomware. De beschuldigingen stapelen zich op, waarbij Amerikaanse autoriteiten niet alleen Binance verantwoordelijk houden voor het mogelijk maken van dergelijke praktijken, maar ook voor het feit dat het bedrijf zich voordeed alsof het voldeed aan alle regelgeving.
De boete van 4 miljard euro is niet alleen een zware klap voor Binance, maar ook voor de oprichter en topman Changpeng Zhao. Naast de collectieve boete kreeg Zhao ook een persoonlijke boete van bijna 46 miljoen euro. Ondanks dat dit bedrag voor de miljardair slechts een schijntje lijkt te zijn, betekent zijn gedwongen vertrek als topman een behoorlijk ingrijpende verandering voor de cryptowereld. Maar de storm is nog niet gaan liggen voor Zhao. Een lopend onderzoek kan hem ook nog eens een gevangenisstraf van anderhalf jaar opleveren.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Opvallend genoeg is dit niet de eerste keer, eerder werd een prominente figuur in de crypto-ondernemingswereld al gedwongen wordt om af te treden. Vorig jaar viel namelijk het FTX-platform om, gevolgd door de arrestatie van topman Sam Bankman-Fried. Hij is inmiddels schuldig bevonden aan fraude en samenzwering, en zijn toekomstige achter de tralies blijft onzeker.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten