Voormalig Facebook-oprichter Dustin Moskovitz opent de aanval op Elon Musk vanwege antisemitisme op X

Medianov 17 2023, 13:00
Medeoprichter van Facebook en tegenwoordig topman van softwareleverancier Asana, Dustin Moskovitz, heeft de aanval geopend op Tesla-topman Elon Musk. De aanleiding hiervoor is de toenemende kritiek op Musk vanwege antisemitische berichten op zijn socialemediaplatform X.
De situatie escaleerde recentelijk toen multinational IBM zich terugtrok als adverteerder op X vanwege de aanwezigheid van antisemitische content. Screenshots van advertenties voor bekende Amerikaanse merken, waaronder Apple, Oracle en IBM, werden gepubliceerd naast berichten waarin de ideeën van Adolf Hitler en het Derde Rijk werden verheerlijkt.
Moskovitz benadrukt dat de X-topvrouw, Linda Yaccarino, nu voor een cruciale keuze staat. Moet ze afstand nemen van haar antisemitische baas, Elon Musk, of neemt ze het risico om nog meer adverteerders te verliezen? De druk op Yaccarino is aanzienlijk, en haar beslissing zal volgens Moskovitz de koers van X in de komende periode bepalen.
Een recent incident waarbij Musk een bericht op X zou hebben onderschreven waarin werd gesteld dat 'Joden de haat tegen blanken aanwakkeren', heeft de verontwaardiging verder aangewakkerd. Kristin Hull, topvrouw van Nia Impact Capital, een investeerder in Tesla, heeft haar verbazing geuit over Musk's opmerking en waarschuwt voor de directe invloed van dergelijke uitspraken op het merk en de bedrijfsresultaten van Tesla.
De roep om verandering komt op een moment waarop maatschappelijke verantwoordelijkheid en ethiek steeds belangrijker worden voor grote techbedrijven. Het gaat hier niet slechts om het behoud van reputatie; het raakt aan de fundamentele waarden waar een bedrijf voor staat. Elon Musk staat nu voor de uitdaging om een besluit te nemen over hoe hij met deze kwestie omgaat. Echter, gezien het feit dat Musk eerder heeft aangegeven X te willen positioneren als een platform met minimale tot geen censuur, zijn de verwachtingen dat hij niet snel geneigd zal zijn om substantiële veranderingen door te voeren.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten