wallet ga5a40f463 1920

Armoede in Nederland: Zelfs werkenden struggelen om te overleven

Binnenlandnov 17 2023, 14:00
Alarmbellen rinkelen over de gehele linie in Nederland. Armoedeorganisaties slaan groot alarm: het aantal mensen dat aanklopt voor hulp is dramatisch toegenomen. En schrikbarend genoeg zijn het niet alleen de traditionele 'armen', maar steeds meer mensen met een normale baan en inkomen vinden hun weg naar deze organisaties.
Uit recente cijfers van het Armoedefonds blijkt dat nu 1 op de 9 armoedeorganisaties met wachtlijsten werkt bericht RTL Nieuws. Mensen met een baan, die normaal gesproken rond zouden moeten komen, verdrinken in de kosten van het dagelijks leven. De situatie is zo nijpend dat zelfs gezinnen met werkende ouders de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen.
Neem bijvoorbeeld de Zeeuwse stichting De Melkkan, die gezinnen in armoede ondersteunt. Hun vrijwilliger Alex Eggermont ziet de toestroom van hulpbehoevenden met lede ogen aan. De stichting, die leeft van vrijwilligerswerk, is overstelpt met aanvragen. Met 35 gezinnen op de wachtlijst, vertegenwoordigt elk nummer een heel gezin, waardoor het aantal individuen in nood veel hoger ligt.
Deze toename van armoede onder werkenden is een regelrechte aanklacht tegen het systeem. Waar zijn we beland als zelfs mensen met een baan niet meer rond kunnen komen? De stichting kampt met tekorten aan vrijwilligers, spullen en geld. Ze werken onophoudelijk, maar het is een druppel op een gloeiende plaat.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Deze situatie is een schrijnende illustratie van de economische realiteit in Nederland. Het is een teken aan de wand dat er iets fundamenteel mis is met onze maatschappij als werkenden aangewezen zijn op liefdadigheid om te overleven. Het is hoog tijd dat er iets verandert. Want hoe lang kan dit nog doorgaan?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten