jesse klaver gl 9o1a6836

Jesse Klaver’s "oplossing" voor armoede: reken maar op nog meer taksen!

Politiekaug 17 2023, 21:00
Ahoy, landgenoten! Heeft u het laatste grootse plan van onze GroenLinkse sprookjesverteller Jesse Klaver al gehoord? Vol enthousiasme sprak hij op X over zijn gloednieuwe, revolutionaire... nou ja, niet zo nieuwe idee om armoede in Nederland aan te pakken. En als je denkt aan de typische manier waarop Jesse problemen benadert, kun je al raden welke kant dit op gaat. Het is daarom tijd voor een analyse!

In één van de rijkste landen ter wereld komen er volgend jaar 1 miljoen Nederlanders en 230 duizend kinderen in de armoede. Ongelooflijk. #CPB De komende verkiezingen gáán ergens over. Het is tijd voor een linkse koers. Zodat we armoede aanpakken in plaats van accepteren.

Centraal Planbureau
Centraal Planbureau
@CPBnl

Zonder nieuw beleid loopt de #armoede op van 4,8% van de bevolking dit jaar tot 5,7% in 2024. Onder kinderen stijgt het percentage dat in armoede leeft van 6,2% naar 7,0%. Dit blijkt uit de CPB-raming die vandaag is verschenen. Zie: tinyurl.com/2mjdw272

Image
833
Reply
Laten we het even visualiseren hoe Klaver de armoede met zijn PvdA/GroenLinks wil aanpakken. Stel je voor: Nederland, een van de rijkste landen ter wereld, met een gloednieuw leger van belastinginners, gewapend met rekenmachines en bonnenboekjes. Hun missie? Pak die vleesetende, zuivel-drinkende, suikerhappende, vliegende CO2-uitstoters aan! Want niets zegt "Ik zorg voor de armen" zoals het introduceren van een hele reeks nieuwe belastingen om de prijs van alles wat lekker en leuk is de hoogte in te jagen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Het mediakartel en het partijkartel doen er alles aan om DDS het zwijgen op te leggen. Daarom is het belangrijker dan ooit dat we onze lezers ALTIJD kunnen bereiken. Word lid van onze DDS Nieuwsbrief en zorg ervoor dat je NOOIT iets mist!

Word lid van de DDS Nieuwsbrief!

* indicates required
"Oh, je wilde een biefstukje vanavond?" zegt de vleestaks. "Nou, dat wordt dan een rib uit je lijf!" De zuiveltaks lacht: "Denk nog maar eens na over dat glaasje melk. Het is goud waard!" En de suikertaks, oh, die sluwe rakker. "Dacht je dat je zomaar kon genieten van een snoepje zonder daarvoor de hoofdprijs te betalen?"
Jesse’s visie voor een "linkse koers" klinkt bijna als een parodie op een economieboek. In plaats van echte, concrete plannen om de welvaart te vergroten en kansen voor iedereen te creëren, krijgen we een komedie van taksen die niet alleen de portemonnee raken, maar ook het dagelijkse leven een stuk minder zoet, letterlijk en figuurlijk, maken.
En dan hebben we nog de vliegtaks. Want, je weet wel, niets zegt "Ik geef om de planeet" zoals het ontmoedigen van mensen om de wereld te verkennen. En de CO2-taks? Tja, ademen heeft ook zijn prijs, toch?
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Jesse en zijn volgelingen denken dat armoede kan worden opgelost door iedereen even arm te maken. "Als we allemaal evenveel betalen, zal er zeker geen armoede meer zijn!", lijkt zijn motto. En weet je wat? Misschien is dat wel de grootste grap van allemaal. Reken er maar op dat hierop gaat uitdraaien. Ze zijn zo voorspelbaar de roodgroene discipelen van klimaatpaus Frans Timmermans.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten