download de dds app

Een nieuw design voor DDS (en een paar issues): UPDATE - veel issues opgelost!

Mediaokt 17 2023, 8:30
Bij DDS zijn we heel blij dat we vandaag kunnen aankondigen dat ons nieuwe design er ein-de-lijk is. Er is twee maanden aan gewerkt. De bedoeling: het strakker en mooier maken. Het moest een echte 2023-site worden, en niet meer een site uit de jaren 2000. UPDATE: We zijn al heel ver op weg om deze issues op te lossen! Geweldig nieuws dus.
Dat is gelukt! We zijn er zelf blij mee en we kregen ook al heel veel positieve berichten van lezers die het erg mooi en praktisch vinden. Dank daarvoor!
Tegelijkertijd kregen we ook een paar klachten van mensen die zagen dat het niet goed leek te gaan op mobiele telefoons én dat het opeens lastig is om lange reacties te schrijven onder artikelen. Dank voor die feedback! We zijn ons ervan bewust dat er met name een mobiel-issue is. Daar wordt aan gewerkt en zou vandaag verholpen moeten worden. UPDATE: dit probleem is opgelost. De website is weer helemaal goed op mobiele apparaten.
Het is even behelpen, maar het is bij dit soort nieuwe designs de eerste paar dagen altijd even vervelend. Je moet eraan wennen én er zitten altijd kinderziektes in die op de testsite niet aanwezig waren, maar bij volledige implementatie op de gewone website opeens wel. Die mobiele issues zijn daar een voorbeeld van. Het was allemaal hartstikke mooi mobile responsive... het functioneerde geweldig, zag er supermooi uit op mobiel... tot we het online zetten op de gewone site en opeens werkte het wat minder dan op de testsite. UPDATE: Gelukkig is dat nu dus verholpen.
Ook zien we dat dezelfde artikelen maar liefst drie keer herhaald worden op de voorpagina, wat toch niet helemaal de bedoeling is. Al die blokken zouden in ieder geval deels andere verhalen moeten tonen. Ook dit werkte prima op de testsite, maar significant minder goed na implementatie. UPDATE: ook dit probleem is verholpen. De technische crew levert goed werk.
Dat is niet fijn, maar we vragen iedereen om geduld. Uiteindelijk wordt dit opgelost.
Bij nieuwe designs - dit is nu de derde keer dat dit bij DDS gebeurt - is het elke keer weer raak. Je bereidt je honderd procent voor, maar als het dan gebeurt, dan zijn er toch meteen weer problemen. Soms omdat issues je niet zijn opgevallen, maar vaker - zoals nu - doordat de issues er pas zijn bij implementatie op de gewone site (die overigens echt enorm is achter de schermen, vergis je daar niet in. DDS is niet een klein blogje met 2 GB aan artikelen ofzo).

UPDATE VOOR REAGEERDERS

Ik zie in de comments dat onze vaste, loyale reageerders niet zien hoe/of ze hun bijdragen achteraf kunnen redigeren. Ja, dat kan. Rechts onderaan je reactie zie je als het goed is drie puntjes (...). Als je daar op klikt kun je je reactie verwijderen of redigeren. Zie dit screenshot:

UPDATE II

Goed nieuws, we zijn alle issues snel aan het wegwerken. De technische tovenaar Ash is hard bezig geweest. De mobiele site is helemaal responsive. Het herhalen van dezelfde artikelen is over en voorbij. Ik verzamel nu nog de issues waar alleen reageerders tegenaan lopen. Aan het einde van de dag stuur ik die informatie door zodat daar dan ook iets mee kan worden gedaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten