de dagelijkse standaard dh 00980

Felle confrontatie in Shownieuws over "vrouwenhaat" en het vertrek van Sigrid Kaag

Mediajul 14 2023, 15:00
Gisterenavond vond er een intense confrontatie plaats tussen Guido den Aantrekker, hoofdredacteur van Story, en René Mioch in het programma Shownieuws. Het onderwerp van discussie was de vertrekkende D66-leider Sigrid Kaag en de bedreigingen waarmee zij te maken heeft. De ruzie escaleerde snel, waarbij de twee elkaar bijna in de haren vlogen.
Den Aantrekker beweert dat het vertrek van Kaag uit de politiek slechts een excuus is om haar vermeende mislukkingen te verbergen. In het programma gaf hij aan dat hij zich ergert aan de berichtgeving rondom de bedreigingen aan het adres van Kaag. Hij stelt dat als de bedreigingen daadwerkelijk zo serieus waren, de dader allang achter slot en grendel zou zitten of onder toezicht van de politie zou staan.
Sandra Schuurhof, ook aanwezig in het programma, weerlegde zijn argument door te stellen dat er mensen zijn die veroordeeld zijn, gevangen hebben gezeten en later weer vrijkomen, zonder dat dit betekent dat ze geen strafbare feiten hebben gepleegd. Daarnaast wees ze erop dat Kaag constant wordt bewaakt en beveiligd, zelfs wanneer ze boodschappen doet of uit eten gaat.
De ruzie tussen Den Aantrekker en Mioch werd verder verhit toen Mioch suggereerde dat Den Aantrekker bijdraagt aan de "Kaag-haat". Den Aantrekker vroeg zich af of deze negatieve houding te maken heeft met het feit dat Kaag een vrouw is. Hij betwistte het idee dat kritiek op Kaag automatisch als vrouwenhaat moet worden bestempeld.
De discussie eindigde niet in een consensus en de standpunten van beide partijen bleven onveranderd. Den Aantrekker benadrukte dat hij als journalist zijn eigen mening mag uiten en kritisch mag zijn ten aanzien van Kaag. Mioch bleef volhouden dat Den Aantrekker bijdraagt aan de negatieve sfeer rondom Kaag.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten