screenshot 2023 10 23 at 175105

Het einde van een tijdperk! Jan Boskamp gaat met PENSIOEN: 'Dat wordt mijn laatste wedstrijd'

Mediaokt 23 2023, 20:00
Voetbalanalist (en oud-voetballer én trainer) Jan Boskamp houdt binnenkort op met het commentaar leveren op voetbalwedstrijden. De in België wonende Boskamp is 75 jaar oud en is klaar met het reizen naar Nederland voor dit soort werk. Daarnaast maakt hij zich enigszins zorgen over zijn gezondheid.
Boskamp is al jaren en jaren één van de grote favorieten van Voetbal International / Voetbal Inside / Vandaag Inside. Hij is heel uitgesproken, grappig, en heeft altijd een sterke mening. Boven alles zie je aan hem dat hij van voetbal houdt. Deze man smult niet alleen van bamihappen en kroketten, maar ook echt van voetbal. Zijn sport. Zijn leven.
Maar Boskamp laat nu weten dat hij binnenkort officieel met pensioen gaat.
"Het werk op zich vind ik leuk, maar ik rij niet meer graag met de auto," aldus Boskamp tegen Het Nieuwsblad. "Elke week op en neer naar Nederland, dat zie ik niet meer zitten."
Hem is aangeboden om hem door een chauffeur naar de tv te laten brengen, maar daar heeft hij geen zin meer in straks. Ik ben aan het aftellen. De Champions League-finale wordt mijn laatste wedstrijd [als voetbalanalist, red.]."
Die wedstrijd vindt als alles goed gaat plaats op 1 juni 2024. Daarna is het wat Boskamp betreft dus over en uit. Klaar met de pret. Over op iets anders. Achter de geraniums zitten en de hele dag naar buiten kijken.
Heel schokkend is dit nieuws niet. Want niet alleen is Jan al 75 jaar oud (wat gaat de tijd toch snel), maar hij heeft ook nog eens te maken met serieuze gezondheidsproblemen. Zo kreeg hij rond de kerst vorig jaar grote hartproblemen en kwam hij zelfs op de intensive care te liggen.
Edoch. Voor voetbalminnend Nederland is dit wel degelijk het einde van een tijdperk. Boskamp hoort écht wel bij de Nederlandse voetbalscene - en zeker bij Feyenoord.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten