screen shot 2024 03 28 at 151805jpg

IN YOUR FACE! Linkse kartel-NPO trekt 2 van de 3 sancties tegen Ongehoord Nederland in: 'Gefeliciteerd!'

Mediamrt 28, 16:00
Geweldig nieuws voor Ongehoord Nederland. De omroep van, voor en door Wakker Nederland heeft vandaag namelijk te horen gekregen dat twee van de drie sancties die de NPO heeft opgelegd tegen ON! vervallen. Ze hoeven twee van de drie sancties dus niet te voldoen. Paul Cliteur vierde dit besluit vandaag live op TV en zei erbij dat het bewijst dat het rapport van de Ombudsman/vrouw waarop die sancties gebaseerd waren dus voor geen meter klopt.
"Nieuws uit Hilversum," begon presentator Tom de Nooijer de uitzending vandaag. "Er is vandaag groot nieuws in de strijd die toch al jarenlang voortduurt tussen de NPO aan de ene kant en Ongehoord Nederland aan de andere kant." Zoals De Nooijer vervolgens uitlegde hebben we gezien dat de toekomst van ON! echt aan een zijden draadje heeft gehangen. Maar die tijden zijn voorbij. Voorlopig tenminste. Want hoewel de onderhandelingen/gesprekken met de NPO heel "stroef" verlopen zijn kan De Nooijer nu melden dat de publieke omroep besloten heeft om twee van de drie sancties tegen ON! in te trekken
Paul Cliteur kwam vandaag langs bij ON! en kon daar dus meteen op reageren. "Gefeliciteerd!" zei de emeritus hoogleraar dan ook meteen. "Ik kan niet anders zeggen, het is heel goed nieuws. En ik vind het ook heel, heel terecht. Eigenlijk moet die derde sanctie er ook nog af wat mij betreft."
Want, ging Cliteur verder, het systeem van sancties "is als zodanig al onrechtvaardig." Maar, ging hij verder, dat is niet het enige. Het slaat namelijk ook al nergens op dat "de rapporten van die ombudsdame serieus worden genomen. Ik heb ongeveer een jaar geleden een paar rapporten van die ombudsdame gelezen. Dat zijn héle slechte rapporten, ook wat betreft de onderzoeksjournalistiek. Het lijkt nergens naar."
"Ik kan dus ook bevestiging, ik heb zelf ook twee rapportjes geschreven voor ON! zonder betaald te krijgen [...]" dat die sancties nergens op sloegen en volstrekt belachelijk waren.
De Nooijer reageerde daarop door te zeggen dat die sancties ook echt wel impact hebben gehad, zowel vanwege de boetes als de bijkomende juridische kosten. "Die hebben honderdduizenden euro's gekost," aldus De Nooijer, "dat kan ik toch wel zeggen."
Vervolgens wilde De Nooijer weten hoe het komt dat NPO-dictator Leeflang nu opeens toch terugkomt op eerdere besluiten. "Tja, dat weet ik natuurlijk niet," was het antwoord van Cliteur. "Dat is inderdaad heel interessant, dat dat nu opeens gebeurt."
Maar belangrijker, aldus Cliteur, dat er twee andere conclusies verbonden moeten worden aan deze saga. Ten eerste: het systeem van sancties slaat nergens op. En ten tweede, "die rapporten van die ombudsdame kloppen niet. Ik heb zelf die uitzending bijgezeten of gevolgd van ON! die zij ook analyseert. Dat heeft ze heel slecht gedaan. Echt heel onbetrouwbaar."
Zo is het maar net. En natuurlijk feliciteren wij ON! van harte. Daarnaast roepen we AL ONZE LEZERS nogmaals op om LID TE WORDEN VAN ON!, zeker in deze tijden. Beloon de omroep voor haar moedige werk en zorg ervoor dat ON! de komende jaren kan blijven bestaan, zodat WAKKER NEDERLAND een échte stem heeft en houdt in de media.
Word dus lid en steek al die moedige mediastrijders een hart onder de riem.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten