mark jongeneel dagelijkse standaard column

-Mark Jongeneel- De hypocrisie van Yesilgöz toont dieptepunt politieke correctheid

Opiniemrt 28 , 15:00
In de immer doordenderende trein van politieke correctheid en valse beschuldigingen heeft Dilan Yesilgöz-Zegerius, minister van Veiliheid en Justitie en partijleider van de VVD, een nieuwe dieptepunt bereikt. Haar aanval op Thierry Baudet op X onder het mom van het beschermen van de democratie en het parlementaire decorum is niet alleen hypocriet, maar ronduit gevaarlijk. "Intens treurig dieptepunt," roept ze uit, alsof het haar partij is die al jaren de moral highground bezit. Laat me niet lachen.
Het is een klassiek voorbeeld van de pot die de ketel verwijt dat hij zwart ziet. Terwijl Yesilgöz zich voordoet als de hoeder van fatsoen en democratische waarden, sluit ze haar ogen voor de constante stroom van smaad en laster die Baudet en zijn partij, Forum voor Democratie (FVD), over zich heen hebben gekregen. Jarenlang wordt Baudet zonder enige onderbouwing, bewijs of legitieme aanleiding beschuldigd van de meest absurde zaken. Gisteren werd hij indirect weer eens voor landverrader uitgemaakt. En dan vraagt Yesilgöz zich af waarom iemand uiteindelijk breekt?
De ironie van het beschuldigen van Baudet van het ondermijnen van de democratie, terwijl hij juist de enige is die al jaren waarschuwt voor de echte gevaren die onze democratie bedreigen, is stuitend. FVD waarschuwde al meer dan acht jaar voor de gevolgen van het Oekraïne associatieverdrag: destabilisatie, nutteloze oorlogen, massa-immigratie, en het lijden van onschuldigen. Allemaal genegeerd of doorgedrukt door de zittende macht, ondanks een overweldigende 'nee' van het volk.
En dan de beschuldigingen aan het adres van FVD. Als er ook maar een snippertje bewijs zou zijn van corruptie binnen FVD, zou dat ongetwijfeld de voorpagina's sieren. Maar nee, in plaats daarvan krijgen we een eindeloze reeks ongegronde beschuldigingen en karaktermoorden op Baudet en zijn partij. Het feit dat er geen bewijs te vinden is tegen FVD, maar dat er wel aantoonbare inmenging en vermenging met buitenlandse instanties is bij partijen als VVD, VOLT, en D66, spreekt boekdelen. Dit wordt echter genegeerd door de mainstream media en de politieke elite.
Yesilgözs aanval op Baudet is niets meer dan een makkelijke afleiding van de werkelijke problemen die zij en haar partijgenoten weigeren aan te pakken. In plaats van zich bezig te houden met de werkelijke ondermijning van onze democratie, kiest ze ervoor om een ambtsgenoot aan te vallen die durft te staan voor wat hij gelooft.
Het is hoog tijd dat we de feiten onder ogen zien en de ware boosdoeners aanwijzen die onze democratie bedreigen. FVD staat misschien tegen de stroom in, maar juist daarin toont zij haar integriteit en moed. Het is tijd dat we afrekenen met de hypocrisie en de valse beschuldigingen en weer beginnen met een eerlijk politiek debat, gebaseerd op feiten, respect en het echte belang van Nederland en haar burgers.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten