mark jongeneel dagelijkse standaard column

-Mark Jongeneel- "Ni Hao" en "Sambal Bij"? De échte plaag is het knuffelen van antisemitisme in ons rubberen tegelparadijs

Opiniemrt 18 , 21:00
Het is weer zo ver. We hebben er weer een maatschappelijk probleem bij die is overgewaaid vanuit de Verenigde Staten, Anti-Asian Hate. Als je je nu opwindt over "ni hao" of "sambal bij", dan heb je volgens mij een serieus probleem. Ja, discriminatie is verwerpelijk in elke vorm, maar laten we wel wezen: de echte giftige plant in onze samenleving wordt over het hoofd gezien of erger nog, geknuffeld - het woekerende antisemitisme.
Terwijl de mainstream media en de politiek correcte brigade zich opwinden over elk mogelijk microagressie, blijft de olifant in de kamer vrolijk rondtrompetteren zonder dat iemand het durft te benoemen. Aziatische Nederlanders ervaren discriminatie, dat is waar. Maar waarom zien we niet dezelfde verontwaardiging als het gaat om de dagelijkse beledigingen en aanvallen op Joodse Nederlanders? Is hun lijden minder waard?
We leven in een maatschappij waarin de angst om te beledigen alleen selectief lijkt te gelden. Vraag maar aan de Joodse gemeenschap, die sinds 7 oktober jl. kampt met een toenemende golf van antisemitisme, vaak verhuld onder het mom van "kritiek op Israël". Maar zodra dit ter sprake komt, wordt de discussie gesmoord of afgedaan als "complex" of je moet het zien in een ''andere context.''
Dit land wordt een rubberen tegelparadijs, waar de vrije val van de samenleving wordt gebroken door een zachte ondergrond van hypocrisie en selectieve verontwaardiging. Laten we het echte probleem aanpakken en stoppen met de dubbele standaarden. Antisemitisme is een gif dat net zoveel bestreden moet worden als elke andere vorm van haat, dus ook Anti-Asian Hate. Het is tijd dat we ons dat realiseren voordat we volledig op de rubberen tegels landen, te zacht om nog op te kunnen staan.
Bij DDS zijn we KLAAR met de politieke correctheid én met Woke. Wij staan pal voor ONZE vrijheid en voor ONZE cultuur. Maar dit betekent dat we JOUW STEUN nodig hebben om te overleven, want het kartel wil ons op alle mogelijke manieren slopen. Steun ons daarom! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan voor ons land, voor onze waarden, voor onze cultuur, én tégen Woke en geïmporteerde gekkigheid!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten