screen shot 2022 08 24 at 13

Johan Derksen krijgt wind van voren na uitspraken over PvdA-Kamerlid: "Ik ben toch ook geen Surinamer?"

Mediaapr 10, 21:00
We moesten er dit seizoen even op wachten, maar het onvermijdelijke is dan toch eindelijk weer gebeurd: Johan Derksen veroorzaakt ophef met controversiële uitspraken in een uitzending van 'Vandaag Inside'.
‘De Snor’ had kritiek op GL/PvdA-Kamerlid Habtamu de Hoop die hij ‘geen Fries’ noemde. Het Kamerlid is van Ethiopische afkomst maar groeide op in een Fries adoptiegezin sinds hij acht maanden oud was. Er gaan weer volop geluiden rond die maar wat graag Derksen van de buis willen halen.
Er wordt 18 miljoen uitgetrokken om het bevorderen van de Friese taal, iets waar het Kamerlid blij mee is maar Derksen minder enthousiast over is. De Snor irriteert zich duidelijk aan de Hoop en zegt: “Iemand die in Friesland geboren is, heeft het recht om daar zo over te praten. Hij is toch geen Fries, kom op zeg. Ik ben toch ook geen Surinamer?”
Opvallend is wel dat de kritiek niet alleen uit de linkse cancel-hoek komt maar ook van ‘normale’ mensen zoals bijvoorbeeld voormalig PVV-kamerlid Harm Beertema. Hij schrijft: “Hij spreekt Fries, hij ademt Fries, hij deelt de Friese cultuur zoals geen enkele andere Fries die ik ken. Wat is hij dus? Een trotse Fries.” Ook ‘De Tweep des Vaderlands’ Eric de Vlieger doet een duit in het zakje en vraagt zich af: “Waarom trekken ze altijd (en overal) in de media de huidskleur erbij?”

Mijn voormalige collega-woordvoerder OCW @HabtamudeHoop was het jongste Kamerlid toen ik het oudste was. We hebben veel gelachen en mooie debatten gehad. Hij spreekt Fries, hij ademt Fries, hij deelt de Friese cultuur zoals geen enkele andere Fries die ik ken. Wat is hij dus? Een…

Jaap Stalenburg
Jaap Stalenburg
@JaapStalenburg

‘Die @HabtamudeHoop is geen Fries. Ik ben toch ook geen Surinamer.’ Johan Derksen meent dat het in het Friese Wommels opgegroeide TK-lid Habtamu geen recht heeft om zich Fries te noemen en geen recht van spreken heeft over Fries taalbeleid. Krankjorem!@gl_pvda @vandaaginside

1.3K
Reply
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Het zal vanavond wel weer een uitzending van jewelste worden waarbij Derksen waarschijnlijk weer stoïcijns bij zijn standpunt blijft, Wilfred Genee met zijn morele vingertje Derksen uit de tent lokt en we daarna weer dagenlang ophef krijgen. Enfin, het is weer de zoveelste storm in een storm in een glas water.
Word lid van onze Nieuwsbrief, gratis en voor niets, om CENSUUR van het KARTEL tegen te zijn. Ze willen ons ten koste van alles slopen. Maar als je lid wordt van onze gratis Nieuwsbrief kunnen we jou ALTIJD bereiken!

Word lid van de DDS Nieuwsbrief!

* indicates required
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten