31800502955 561b201b63 c

Lodewijk Asscher wil 'Vandaag Inside' cancelen: Walgelijk deze eindeloze roep om censuur!

Mediaapr 24, 9:00
Het lijkt erop dat de linkse elite opnieuw een doelwit heeft gevonden voor hun onverzadigbare drang naar censuur. Ditmaal is het Vandaag Inside, met Johan Derksen als speerpunt van hun irritatie. De oud-PvdA leider Lodewijk Asscher, de man die zich graag opwerpt als moraalridder van dienst, heeft zich op het platform X uitgelaten over uitspraken van Derksen die volgens hem getuigen van racisme en antisemitisme. Zijn oplossing? Als het aan Asscher ligt, wordt het programma van de buis gehaald.
Asscher beweert dat Vandaag Inside een spiegel is van een Nederland waarin het normaliseren van racisme en antisemitisme deel uitmaakt van het 'business model'. Een ernstige beschuldiging, zeker gezien het feit dat dergelijke uitspraken binnen de context van een discussieprogramma vallen waar woorden soms scherper zijn dan de messen van een topchef. Maar is het aan Asscher om te bepalen wat wij mogen zien of horen? Natuurlijk niet.
Het echte probleem hier is niet Johan Derksen of zijn soms provocerende opmerkingen, het probleem is de verstikkende wolk van politieke correctheid die mensen als Asscher over dit land willen laten neerdalen. Deze voortdurende roep om censuur is niets minder dan een aanslag op de vrijheid van meningsuiting. Waarom? Omdat het niet aan de overheid of aan overgevoelige politici is om te beslissen wat acceptabel is. Dat is aan ons, de kijkers, en dat wordt bepaald door kijkcijfers. Als Nederland klaar is met Derksen, zullen de cijfers dat tonen, en niet de hooghartige tweets van een politicus die zichzelf te serieus neemt.
Laten we bovendien niet vergeten dat Asscher de achterkleinzoon is van iemand die tijdens de oorlog voorzitter was van de Joodse Raad. Hoewel het persoonlijk leed en de keuzes van voorouders niet direct op hun nakomelingen mogen worden geprojecteerd, is het ironisch dat juist hij zich nu opwerpt als de grote verdediger tegen antisemitisme. Deze historische schaduw over Asschers familie geeft een wrange nasmaak aan zijn beschuldigingen. Dit mag natuurlijk ook weer niet gezegd worden van de politiek correcte goegemeente.
Nederland is een land waar vrijheid van meningsuiting een grondrecht is, geen voorrecht dat door de politieke elite wordt toebedeeld aan degenen die de 'juiste' mening verkondigen. Het is hoog tijd dat we ons verzetten tegen deze onophoudelijke pogingen om onwelgevallige meningen te smoren onder het mom van politieke correctheid. Laat de kijkers besluiten wat zij willen zien en horen, en stop met deze belachelijke roep om censuur. Vandaag Inside zal blijven of verdwijnen op basis van wat de kijker wil, niet op bevel van Lodewijk Asscher.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten