shutterstock 1405653386

Amerika trekt de portemonnee en pompt een absurd bedrag richting Oekraïne voor militaire steun

Politiekapr 24, 10:00
Alleen een krabbeltje van opa Joe Biden staat verdere militaire steun aan Oekraïne nog in de weg. De Amerikaanse Senaat heeft het steunpakket goedgekeurd; de senatoren stemden in grote getale voor het voorstel, dat afgelopen weekend al werd goedgekeurd door het Huis van Afgevaardigden. Mocht Biden nog weten hoe hij een pen moet vasthouden, dan zal de krabbel inmiddels waarschijnlijk al gezet zijn en kan Zelensky weer in zijn handjes wrijven in afwachting van verdere steun uit Amerika.
Het steunpakket is niet zomaar een duit in het zakje; nee, het is toch maar mooi weer 61 miljard dollar. In geen 100 jaar zou voormalig president Trump dit soort bedragen naar Oekraïne sturen, geld dat namelijk hard gebruikt kan worden in eigen land.
Door politieke onenigheid lukte het maandenlang niet om zo'n enorm steunpakket door het Congres te loodsen. Biden wilde haast maken om zo snel mogelijk wapens richting Oekraïne te sturen. Toch is het bijzonder dat 'wereldleiders' altijd heel snel en graag de portemonnee trekken voor dit soort taferelen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Het steunpakket voor Oekraïne is onderdeel van een groter pakket met buitenlandse hulp, ter waarde van 95 miljard dollar. Daar kun je een hele hoop leuke dingen mee doen, iets waar heel veel Amerikanen erg blij mee zouden zijn. Als het aan Donald Trump ligt, is de oorlog onder zijn bewind, mocht hij straks president worden, snel opgelost.
De presidentskandidaat heeft al eerder laten weten dat de oplossing heel simpel is: Oekraïne moet gebied opgeven in ruil voor vrede, al gaat dit weer - volgens "experts" - in tegen het idee dat daarmee president Poetin zijn zin heeft gekregen. Gelukkig is het miljarden pompen in een oorlog wél een goed idee!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten