shutterstock 2141401899

Katching! Demissionair kabinet trekt opnieuw de portemonnee voor Oekraïne en NAVO-Norm

Politiekapr 12, 8:30
Terwijl u rustig weer de auto start, de fiets pakt of incheckt in het OV om naar het werk te gaan en de staatskas te spekken, trekt het demissionaire kabinet opnieuw de portemonnee en smijt weer eens met belastinggeld naar Oekraïne. In de Voorjaarsnota worden miljarden extra uitgegeven aan defensie om onder andere te voldoen aan de NAVO-norm.
Er wordt 400 miljoen euro extra beschikbaar gesteld, mede voor onder andere verdere militaire steun aan Oekraïne, en nog eens 1,5 miljard wordt achter de hand gehouden om ook volgend jaar de idiote oorlog van Oekraïne tegen Rusland te kunnen blijven financieren.
De NAVO-lidstaten hebben afgesproken minstens 2 procent van hun bruto binnenlands product (bbp) te besteden aan defensie. Dat is natuurlijk hartstikke goed en broodnodig, zeker als Ome Donald straks president wordt en niet langer de NAVO-kas blijft spekken. We zullen toch echt onze eigen defensie op orde moeten hebben. Nederland haalt dat momenteel verre van, ondanks extra investeringen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Maar er lijkt stilletjes al rekening te worden gehouden met Trump in het Witte Huis, waardoor het kabinet nu geld vrijmaakt zodat de norm de komende jaren wel gehaald zal worden. Al is het na 2026 aan het nieuwe kabinet om te bepalen hoe de belastingcentjes worden gebruikt. Het lijkt erop dat de formerende partijen wel de ambitie hebben om die 2 procent van het bruto Nederlands product op orde te krijgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten