shutterstock 1721153281

LOL! China heeft schijt aan klimaatgeneuzel en blijft onverstoorbaar kolencentrales bouwen

Buitenlandapr 12, 9:30
Het ene na het andere klimaatprotest steekt de kop op; Extinction Rebellion, dat de openbare orde verstoort, is inmiddels een wekelijks fenomeen geworden, partijen als D66 en GroenLinks schreeuwen dag in dag uit moord en brand over het veranderende klimaat maar, het mag allemaal niet baten. Nu is duidelijk geworden dat er vorig jaar wereldwijd 2 procent meer elektriciteit is opgewekt uit kolencentrales, de grootste toename sinds 2016.
Het verwijt dat vaak opduikt wanneer er weer totaal doorgeslagen klimaatmaatregelen worden genomen is toch vaak: “Ga eens in China kijken”. Nou, en dik terecht zo blijkt nu. Het land heeft volgens het Amerikaanse instituut Global Energy Monitor aangegeven dat ze juist meer kolencentrales bijbouwen. En wij maar betalen voor die klimaatwaanzin, koekoek!
Ook gaat het ontmantelen van bestaande centrales elders in de wereld niet snel genoeg. Buiten China groeit het aantal kolencentrales, en het onderzoek bevestigt dat ondanks alle groengekte het aantal vervuilende centrales blijft toenemen. Met andere woorden: Het schiet allemaal voor geen meter op wat wij hier op de postzegel Nederland allemaal uitspoken.
Het Nederlandse demissionaire kabinet speelt – met figuren als Rob Jetten voorop – maar wat graag het braafste jongetje van de klas en wordt er met belastinggeld gesmeten wat dus niets meer is dan een druppel op een gloeiende plaat.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Het wordt hoog tijd dat al die verspilde klimaateuro’s in de portemonnee van de Nederlander terechtkomen, met betaalbare huizen, veilige straten, goede zorg en een realistisch klimaatbeleid dat NIET ten koste gaat van onze eigen inwoners. Zolang ze in China nog altijd nieuwe vervuilende centrales bouwen heeft het geen enkele zin dat wij in het Westen allemaal hip en happening zijn als het gaat om klimaatverandering.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten