shutterstock 2255311715

Klimaat-paniek! ABN AMRO waarschuwt bedrijven voor extreme weersomstandigheden

Buitenlandapr 09, 19:30
Ach, daar zijn weer de doemprofeten van ABN AMRO. Volgens hen staat de Nederlandse voedingsindustrie op het punt van instorten door... tromgeroffel... klimaatverandering! Ja, want blijkbaar kunnen we geen olijfolie meer op ons brood doen zonder dat de wereld vergaat.
ABN AMRO waarschuwt voedselbedrijven om hun inkoopstrategieën aan te passen vanwege steeds extremere weersomstandigheden wereldwijd. Elk jaar geven Nederlandse voedselbedrijven meer dan 30 miljard euro uit aan agrarische producten op de internationale markt, waarvan 30 tot 40 procent afkomstig is uit landen buiten de EU die blijkbaar extra kwetsbaar zijn voor klimaatverandering. Deze veranderingen hebben invloed op de beschikbaarheid en prijzen van producten.
Zo werd olijfolie vorig jaar ineens veel duurder door droogte in Spanje. Verder ging de prijs van jalapeñopepers omhoog door watertekorten in Mexico en leidden extreme weersomstandigheden in India tot flink hogere suikerprijzen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Tja, een paar euro extra voor jalapeñopepers omdat het regent in Mexico! Paniek! Nee, laten we doen alsof we allemaal in een apocalyps terechtkomen omdat het klimaat verandert. Ja, er zullen uitdagingen zijn, maar het is natuurlijk niet zo dat we totaal onbekwaam zijn om hiermee om te gaan.
Het is tijd om wat realisme in plaats van deze overdreven paniekzaaierij. Als we alle klimaat-guru’s moeten geloven gaan we toch echt binnenkort allemaal dood omdat u zo nodig in een diesel moet rijden, een stukje vlees eet en in de zomer met het gezin op vakantie gaat naar Spanje.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten