shutterstock 2046913220

Zwitserland schendt volgens Europees Hof mensenrechten met klimaatbeleid: "Nederland was ons voorbeeld”

Buitenlandapr 09, 17:30
Zwitserland heeft zich schuldig gemaakt aan het schenden van de mensenrechten, zo oordeelt het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM). Reden? Het klimaatbeleid zou tekortschieten! Naast Zwitserland zijn er ook in Portugal en Frankrijk zaken aangespannen, alleen zijn die vooralsnog verworpen omdat daar eerst een nationale rechter naar moet kijken.
Een groep Zwitserse burgers had de overheid aangeklaagd omdat de klimaatverandering hun gezondheid ernstig in gevaar brengt. Het mensenrechtenhof vindt dat de Zwitserse overheid te weinig heeft gedaan tegen de bestrijding van de opwarming van de aarde. Helemaal van het padje af!
De groep haalde inspiratie uit de Urgenda-uitspraak in Nederland, zo’n vijf jaar geleden, waarbij de Raad stelde dat het mensenrechtenverdrag verplicht om inwoners te beschermen tegen “dreigend gevaar” door klimaatverandering. “Nederland was ons voorbeeld”, zegt een van de aanklagers in gesprek met RTL Nieuws.
Zo zie je maar, doordat we in Nederland deze gekkigheid allemaal toestaan, dienen we nota bene nu al als voorbeeld voor andere individuen om door heel Europa aanklachten neer te leggen. Het moge duidelijk zijn dat deze klimaat-fanaten te veel het publieke debat domineren, terwijl de meerderheid van de mensen een ‘normaal’ beleid wil met betrekking tot milieu, een schone natuur, enzovoort.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
De hele bangmakerij die de angstcampagne teweegbrengt via de groene-linkse fanatiekelingen van onder andere XR, Milieudefensie en natuurlijk GroenLinks, D66 en PvdA voorop, lijkt zijn vruchten af te werpen. Als we al zo ver zijn dat we spreken over het schenden van de mensenrechten wanneer een overheid net even niet naar de pijpen danst van de klimaatfanaten – is het toch wel erg gesteld. Wat een waanzin. Waar houdt dit op?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten