immigranten kansenparels 4

RTL Nieuws wil Nederland overspoelen met 'klimaatvluchtelingen'

Mediaapr 08, 12:00
Het lijkt erop dat RTL Nieuws weer eens de alarmbellen laat rinkelen over een zogenaamde nieuwe categorie vluchtelingen: de klimaatvluchtelingen. Volgens hen en een rits aan zelfverklaarde klimaatexperts moeten we ons schrap zetten voor een toestroom van miljoenen ontheemden, allemaal verplaatst door klimaatverandering. Met dramatische voorspellingen van 150 tot 216 miljoen klimaatmigranten tegen 2050, schreeuwt RTL het uit: deze mensen hebben een probleem omdat er geen formele asielstatus bestaat voor klimaatvluchtelingen.
Laten we wel wezen, dit is weer een typisch staaltje van extreemlinkse hysterie om het migratiedebat te manipuleren en de deuren van Europa wagenwijd open te zetten. De realiteit is namelijk dat de term ‘klimaatvluchteling’ geen enkele juridische basis heeft. Er is geen definitie voor klimaatmigranten omdat het simpelweg geen erkende categorie vluchtelingen is. Dit is niet voor niets: de meeste mensen die verhuizen vanwege klimaatgerelateerde problemen doen dat binnen hun eigen land en vinden daar oplossingen.
RTL en hun medestanders in het groene kamp proberen op emotionele wijze een probleem te schetsen dat in essentie gaat over normale migratiebewegingen, die al eeuwenlang plaatsvinden als reactie op natuurlijke en door de mens veroorzaakte veranderingen in de leefomgeving. Wat deze zogenaamde deskundigen doen, is niets minder dan het creëren van een nieuw excuus om migratieregels te versoepelen en nationale grenzen verder uit te hollen.
De oproep tot het erkennen van klimaatvluchtelingen is een gevaarlijk pad dat leidt naar een situatie waarin elk weertype, elke droogte of overstroming, gebruikt kan worden als vrijbrief voor migratie. Dit terwijl de echte oplossingen – zoals lokale aanpassingsstrategieën en het versterken van de economieën in de getroffen gebieden – genegeerd worden ten gunste van het openzetten van grenzen.
Het is typerend dat linkse media zoals RTL niet praten over het verbeteren van watermanagement, het bouwen van betere infrastructuur of het versterken van lokale gemeenschappen tegen klimaatverandering. Nee, hun oplossing is steevast meer migratie naar Europa, alsof ons continent een onuitputtelijke opvangbak is voor alle problemen van de wereld.
Artikel gaat verder onder de Nieuwsbrief-oproep: word lid van onze Nieuwsbrief, gratis en voor niets, om CENSUUR van het KARTEL tegen te zijn. Ze willen ons ten koste van alles slopen. Maar als je lid wordt van onze gratis Nieuwsbrief kunnen we jou ALTIJD bereiken!

Word lid van de DDS Nieuwsbrief!

* indicates required
Laten we helder zijn: echte humanitaire hulp ziet er niet uit als een open-grenzenbeleid vermomd als klimaatactivisme. Het is hoog tijd dat we ophouden met het laten kapen van het klimaatdebat door linkse ideologen die hun eigen politieke agenda boven de werkelijke noden van mensen stellen. RTL Nieuws zou zich moeten schamen voor het verspreiden van deze misleidende en destructieve retoriek.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten