media park dsc 0028

NPO radiozender FunX zaait antisemitisme: Het wordt tijd om de geldkraan voor de NPO dicht te draaien!

Mediaapr 08, 11:00
De NPO heeft zich wederom verstrikt in een rel van ongekende proporties. FunX, de radiozender die zich richt op jongeren met urbanmuziek, heeft de grenzen van het acceptabele ver overschreden door openlijk antisemitische propaganda te verspreiden via haar sociale mediakanalen. Het filmpje, dat de absurde en kwaadaardige antisemitische mythe promoot dat Joden ritueel kinderen zouden vermoorden, komt rechtstreeks van het account van Appa, een rapper bekend om zijn haatdragende uitlatingen tegen Joden.
De inhoud, die zo uit de donkerste krochten van de Middeleeuwse Jodenhaat en nazipropaganda lijkt te komen, is niet alleen schokkend vanwege zijn barbaarse aard, maar ook vanwege het platform dat het krijgt van een door de overheid gefinancierde instelling. Dit roept ernstige vragen op over de rol van de NPO in onze samenleving en of Nederlandse burgers moeten blijven betalen voor een organisatie die zulke verwerpelijke ideeën verspreidt.
De rel rond FunX is des te schrijnender omdat het de zoveelste keer is dat de NPO onder vuur ligt vanwege controversiële content. Het wordt steeds duidelijker dat er een structureel probleem is bij deze instelling die keer op keer de grenzen van het fatsoen opzoekt en overschrijdt. De vraag is niet of, maar wanneer de belastingbetaler genoeg heeft van het financieren van een organisatie die antithetisch lijkt te werken aan de waarden van een moderne, democratische en vooral tolerante samenleving.
De excuses die ongetwijfeld zullen volgen van FunX en de NPO zijn ontoereikend. Echte verandering is nodig, een herziening van wat de publieke omroep moet zijn en welke waarden het dient te promoten. Als publieke instelling draagt de NPO de verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een samenleving waarin haat tegen welke groep dan ook geen plaats heeft. Het verspreiden van dergelijke antisemitische content is niet alleen een falen op dit front, maar ook een directe aanval op de integriteit van onze samenleving.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in.
Het is tijd dat de politiek ingrijpt en duidelijk maakt dat dergelijke uitingen van haat en intolerantie niet gefinancierd mogen worden met publiek geld. Deze nieuwste rel rond FunX toont aan dat zonder ingrijpende veranderingen, de NPO haar licentie als publieke omroep niet waard is. Laten we dit moment gebruiken als een kantelpunt om de publieke omroep terug te brengen naar zijn oorspronkelijke doel: het verbinden en verrijken van alle Nederlanders, vrij van haat en vooringenomenheid. Daarom draai de geldkraan voor het antisemitische FunX onmiddellijk dicht!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten