migrants europe 3

CPB-onderzoek wijst uit: Migratiecijfers schieten door het dak - einde nog lang niet in zicht!

Immigratieapr 09, 21:00
De afgelopen twee decennia zijn de migratiecijfers in Nederland explosief gestegen, waarbij een cocktail van asiel-, arbeids- en gezinsmigratie de samenleving overspoelt. Een recent onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB) werpt licht op de oorzaken achter deze groei en de uitdagingen waarmee de formerende partijen worden geconfronteerd om deze trend te beteugelen.
Het onderzoek laat zien dat als het goed gaat met de economie, er meer mensen naar Nederland komen om te werken. Vooral uit landen in Oost-Europa komen veel arbeidsmigranten, omdat ze hier makkelijker kunnen werken door de soepele Europese regels. Ook gezinsmigratie speelt een grote rol, waarbij bijna de helft (!?) van de immigranten via deze weg naar Nederland komt. Waanzin! Aan de andere kant hangt asielmigratie vooral samen met oorlogen elders in de wereld, zoals die in Syrië en Oekraïne.
De politieke partijen die momenteel proberen een regering te vormen (PVV, VVD, NSC en BBB) staan voor een grote uitdaging om de migratiestromen te beperken. Maar dit is niet makkelijk door internationale afspraken en Europese regels. Ze denken er zelfs aan om uit sommige Europese regels te stappen, net zoals Denemarken heeft gedaan, maar dit kan lang duren en behoorlijk ingewikkeld zijn. De ambitie is in ieder geval hoopgevend om eindelijk de macht die Brussel heeft op ons land in te perken.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
De migratiekwestie blijft een enorme uitdaging met allerlei ingewikkelde factoren die meespelen. Hoewel "grenzen dicht" aantrekkelijk klinkt, is het helaas haast onmogelijk om dit – met de huidige formerende partijen – te realiseren. Ook Brussel zal dit niet zomaar laten gebeuren. Het migratieprobleem lijkt nog verre van een oplossing te hebben gevonden en we kunnen ervan uitgaan dat de ellende voorlopig nog wel even aan zal houden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten