schermafbeelding 2023 08 09 105449

Nieuwsuur schoffeert Ter Apel: Burgers worden als criminelen afgeschilderd omdat zij met gepast geweld hun huis beschermen

Mediaaug 09 2023, 13:00
Het moet toch niet gekker worden. Terwijl de brave burgers van Ter Apel al jarenlang hun dorp zien veranderen door criminaliteit en overlast, besluit Nieuwsuur – in al hun morele superioriteit – deze mensen nu aan te vallen. Wat is hun misdaad volgens het elitaire journaille? Hun eigendom en gezin als burgerwacht beschermen tegen inbrekers . Geloof het of niet, dat is in de ogen van sommigen blijkbaar een zwaar vergrijp.
Laten we even de feiten op een rijtje zetten: een burgerwacht in Ter Apel pakt twee asielzoekers uit Algerije op, vermoedelijk op heterdaad betrapt. In plaats van een schouderklopje of, laten we zeggen, een neutraal verslag, maakt Nieuwsuur er een moralistisch toneelstuk van. Alsof de burgers van Ter Apel, die simpelweg hun gemeenschap willen beschermen, het echte probleem zijn.
Het lijkt wel alsof ze bij Nieuwsuur in een parallel universum leven. Misschien is het makkelijk praten vanuit een comfortabel kantoor in Hilversum, ver weg van de realiteit van alledag in plaatsen zoals Ter Apel. Maar voor de inwoners daar is de situatie al jaren helder: de overheid laat het afweten. Dus wat doe je? Je komt in actie.
En dan komt de ironie: dezelfde media die de overheid keer op keer een vrijbrief geeft voor hun falen, besluit nu de gewone man aan te vallen. Niet de inbrekers, niet de falende beleidsmakers, maar Jan met de pet die 's nachts zijn gezin veilig probeert te houden. Wat een wereld!
Nieuwsuur lijkt haast te suggereren dat het beschermen van je eigendommen en geliefden tegen criminelen een soort halsmisdaad is. Dat het beter is om braaf toe te kijken en te wachten tot – en als – de politie ooit komt. Maar wat als die te laat komt? Wat als je keer op keer ziet dat daders wegkomen met hun acties?
De boodschap vanuit de ivoren toren is duidelijk: blijf zitten waar je zit, en kom vooral niet op voor jezelf. Laat dat maar aan de 'experts' over, zelfs als die je keer op keer in de steek laten.
Nou, mooi niet. In Ter Apel en talloze andere plaatsen zien we burgers die wél hun verantwoordelijkheid nemen. Die niet wachten op een falende overheid, maar zelf de handen uit de mouwen steken. Is dat idealiter hoe het zou moeten gaan? Nee. Maar geef de schuld dan wel aan de juiste partijen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard begrijpen we dat de Tweede Kamerverkiezingen 2023 de belangrijkste verkiezingen van ons leven zijn. Daarom zetten we ons in om de linkse globalisten te ontmaskeren en te verslaan. Maar daar hebben we jouw hulp bij nodig! Doneer nu aan DDS, steun ons via BackMe, en strijd zij aan zij met ons in deze culturele en politieke oorlog!
Misschien is het een idee voor Nieuwsuur om eens echt journalistiek werk te doen. Bijvoorbeeld door te duiken in het falende veiligheidsbeleid dat burgers dwingt tot dit soort acties. Maar nee, dat is natuurlijk veel te veel gevraagd. Beter is het om de hardwerkende Nederlander te schofferen. Wat een schandaal!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten