bus g838415705 1920

BVNL eist actie tegen overlastgevende ''asielhooligans'' na busterreur in Ter Apel

Politiekjun 02 2023, 11:00
Het Tweede Kamerlid Wybren van Haga (BVNL) heeft korte metten willen maken met overlastgevende asielzoekers na recente incidenten in Ter Apel. Qbuzz heeft besloten om lijn 73 gedurende drie weken niet te laten stoppen bij haltes in Ter Apel, wat volgens Van Haga volkomen terecht is. Het aantal incidenten op deze lijn is fors gestegen door toedoen van wat hij "asielhooligans" noemt, die nota bene nog in hun asielprocedure zitten. BVNL roept staatssecretaris Van der Burg (asiel) op om eindelijk actie te ondernemen en overlastgevende asielzoekers per direct uit te zetten naar hun land van herkomst. "Op amokmakers zitten we niet te wachten," aldus Van Haga.
In reactie op deze ontwikkelingen heeft Van Haga een aantal prangende vragen gesteld aan de staatssecretaris. Hij vraagt zich af of het niet absurd is dat asielzoekers verantwoordelijk zijn voor een aanzienlijke toename van incidenten op lijn 73 van Qbuzz, en dat de bus tijdelijk niet stopt bij haltes in Ter Apel. Tevens vraagt hij of de staatssecretaris genoeg heeft van overlastgevende asielzoekers en of er bereidheid is om asielhooligans die de wet overtreden en overlast veroorzaken per direct uit te zetten naar het land van herkomst. Van Haga verwacht een gedetailleerd antwoord op deze kwestie.
De problematiek rond overlastgevende asielzoekers en de veiligheid in Ter Apel blijven hoog op de agenda staan. BVNL benadrukt het belang van krachtige maatregelen om de veiligheid in het openbaar vervoer te waarborgen en de leefbaarheid in de gemeenschap te behouden. Het is nu aan de staatssecretaris om te reageren op de gestelde vragen en om eventuele stappen te ondernemen om de situatie te verbeteren.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons overeind te blijven in deze moeilijke tijden.
De komende tijd zal blijken welke maatregelen er genomen worden en hoe de regering omgaat met de zorgen en eisen van BVNL met betrekking tot het uitzetten van overlastgevende asielzoekers. Het is duidelijk dat deze kwestie vraagt om daadkrachtige oplossingen om de veiligheid en het welzijn van de gemeenschap te waarborgen. Helaas blinkt dit kabinet niet uit in het pakken van de asielproblematiek en gooit men liever het probleem over de schutting bij lagere overheden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten