Filmpje! Gideon van Meijeren (FVD) laat tijdens speech over persvrijheid en persveiligheid het partijkartel wéér krokodillentranen huilen

Politiekjun 02 2023, 12:00
In een bevlogen en inspirerende speech heeft Gideon van Meijeren (FVD) gisterenmiddag tijdens het debat over persvrijheid en persveiligheid de vinger op de zere plek gelegd. Met zijn woordvoering wist hij het partijkartel te confronteren met de harde waarheid en liet hij hen krokodillentranen huilen. Het is duidelijk dat de persvrijheid in Nederland onder druk staat en dat de overheid zich steeds meer bemoeit met de inhoud van berichtgeving.
Van Meijeren benadrukte het zorgwekkende feit dat zelfs de kritische omroep Ongehoord Nederland bedreigd wordt met een verbod. Dit is een schokkende ontwikkeling die de fundamenten van onze democratie aantast. De roep om censuur te stoppen en de democratie te herstellen is dan ook meer dan gerechtvaardigd.
De opmars van censuur vanuit overheidswege is een zorgwekkende trend die niet genegeerd mag worden. Het mediakartel is verstrengeld geraakt met de machthebbers en heeft daardoor haar objectiviteit en onafhankelijkheid verloren. Het is van essentieel belang dat de pers haar rol als waakhond van de democratie kan vervullen, zonder inmenging of beperkingen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het mediakartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe (of direct op de bank: Liberty Media, NL95RABO0159098327, ovv 'donatie DDS' plus emailadres).
Het is tijd om de hypocrisie van kartelpolitici aan de kaak te stellen. Terwijl zij publiekelijk pleiten voor persvrijheid en democratie, blijkt hun handelen een totaal ander verhaal. De krokodillentranen die zij huilen tijdens dit debat zijn niets meer dan een façade, bedoeld om de werkelijke problemen te verdoezelen.
Ook het gehuil van de leden van het partijkartel is hemelschrijnend. Als journalisten zoals Merel Ek (SBS6) nepnieuws de ether in slingeren dan moet je daarover zwijgen als oppositiepoliticus vanwege de persvrijheid. Gideon van Meijeren is rechtlijnig en weigert hier aan mee te werken. Alleen hij gaf wel aan dat de term rioolrat niet diplomatiek is maar dat het ook gewoon term is die in het Nederlands taalgebruik voorkomt. Dat van Meijeren niks fout heeft gedaan dus daarom nergens afstand van hoeft te nemen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten