screen shot 2023 03 15 at 185554

Ongehoord Nederland in opspraak

Mediajun 27, 10:00
Het lijkt wel alsof Ongehoord Nederland (ON) geen dag zonder controverse kan doorkomen. De omroep van Arnold Karskens, die zich profileert als de stem van het ongehoorde Nederland, is opnieuw verwikkeld in een rel. Dit keer gaat het om vermeende spionagepraktijken binnen de eigen redactie. Medewerkers klagen in De Telegraaf dat ze stiekem worden gefilmd. Volgens Karskens is het de bedoeling niet om werknemers te bespioneren, maar om de veiligheid van de studio te garanderen.
De onvrede over de aanwezigheid van webcamera’s op de redactie van ON is al geruime tijd een bron van ergernis beweert De Telegraaf, dat zelf een band heeft met ON-concurrent WNL. Hoewel de camera’s volgens Karskens bedoeld zijn voor de veiligheid van de medewerkers buiten werktijd, blijkt uit een video in handen van De Telegraaf dat er tijdens werktijd toch is gefilmd. In de video is duidelijk te zien hoe een gesprek van een medewerker wordt geregistreerd. Dit leidde tot een confrontatie tussen voormalig presentator Raisa Blommestijn en de top van ON, waaronder Karskens zelf en bestuurder en aankomend minister Reinette Klever.
Karskens heeft erkend dat er camera’s in en rond het pand van ON zijn, maar houdt vol dat deze 'uit' staan tijdens werktijd. “We worden bedreigd en willen in het weekend en als er niemand is, toezicht houden,” verdedigt hij zich. Het incident in november is volgens hem ‘een foutje’. Maar volgens enkele medewerkers was dit geen eenmalig incident. In januari van dit jaar constateerde een andere medewerker opnieuw dat een camera ingeschakeld stond. Toen de medewerker de webcam uitzette, eiste een technicus die op afstand toegang had, dat hij de camera weer aanzette.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Het lijkt erop dat ON, dat zichzelf graag positioneert als de enige echte kritische omroep in Nederland, nu zelf onderwerp is geworden van de controle en het wantrouwen waartegen het altijd zo fel ageert. Medewerkers die zich bespied voelen, een leiding wiens verklaring voor veel mensen niet overtuigend is, en ondertussen draaien de camera's waar het om gaat blijkbaar gewoon door.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten