screen shot 2023 03 21 at 110109

[Video] Johan Derksen en René van der Gijp zijn klaar met 'tuinkabouter' Sander Schimmpenninck: 'Die nodigen we niet meer uit'

Mediamrt 21 2023, 14:00
Sander Schimmelpenninck is niet meer welkom bij Vandaag Inside. Dat zeiden Johan Derksen en René van der Gijp gisteravond in de uitzending van het populaire praatprogramma. Dit omdat Schimmelpenninck lijdt "aan een heel ernstige vorm van zelfoverschatting." Van der Gijp had wel een andere baan in gedachten voor het dwergkaboutertje.
"Ik had de indruk dat dat jochie van adel dat hier gezeten heft, dat vond ons maar een beetje dommeriken omdat we op BBB gestemd hebben. Wie denkt hij nou dat hij is dan, die snotaap?" zei Derksen. Dit zei hij in reactie op een tweet van Schimmelpenninck waarin hij uitlegde dat hij onlangs bij VI aan tafel ging zitten om "dom rechts" van repliek te dienen.
"Deze jongen lijdt aan een heel ernstige vorm van zelfoverschatting," vulde René Derksen aan. "En eigenlijk moet ik die bij mij in de tuin zetten, want hij is heel klein. Met een kruiwagentje, zijn neusje rood verven, en hem de hele dag uitlachen."
"Dat zou hem goed doen," ging Gijp verder. "Dat denk ik wel. Dan rijdt hij naar huis en denkt: 'Nou, dat was een mindere dag'." Hiermee zinspeelt Van der Gijp natuurlijk op de arrogantie van het Graafje.
"Ik heb het vage vermoeden dat hij niet meer uitgenodigd wordt hier aan tafel," zei Derksen. "Nee, dat past niet bij ons," antwoordde Van der Gijp.
(verhaal gaat verder onder deze oproep) Abonneer je op mijn gloednieuwe-nieuwsbrief. Als je je gratis aanmeldt krijg je dagelijks een mooie column in je mail-doosje over een onderwerp dat we hier op DDS niet kunnen behandelen op die manier (vanwege Big Tech). En als je denkt, goh, ik wil hem wel steunen met een klein bedragje per maand (of per jaar), dan krijg je er meerdere artikelen per dag voor terug, plus podcasts en video's. What's there not to love?!
Daarop vroeg Wilfred Genee of de heren het vervelend vonden dat hij hen tegesprak. "Nee, het gaat niet om tegenspreken," was de reactie van Derksen. "Kijk, dat heeft dat volk die zich verheven voelen. Die je dan als dom neerzetten als half Nederland op de BBB stemmen, dan vindt hij half Nederland domoren. Nou, dat vind ik heel hautain en arrogant."
Tenslotte vermelde Van der Gijp nog dat Schimmelpenninck "op drie kussentjes" op zijn stoel zat, toen hij onlangs bij VI was. Zó klein is hij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten