10 fantastische manieren om echt van je vrouw te houden, zowel in woord als in daad

10 fantastische manieren om echt van je vrouw te houden, zowel in woord als in daad

Het krijgen van een relatie is vrij gemakkelijk. Je wordt verliefd, gaat uit met elkaar, er gebeurt het één en ander en voila: je hebt een relatie. De kunst is daarom ook niet om een relatie te beginnen, maar om een relatie te behouden. Want dat is wel degelijk lastig.

Niet zo gek natuurlijk: na verloop van tijd, als de eerste verliefdheid verdwenen is, komt de sleur er maar al te vaak in. Je ziet ineens dingen aan die ander waar je niet al te blij mee bent, je partner heeft hetzelfde, en voor je het weet bekoelen de gevoelens behoorlijk. Zeker als je al enige tijd getrouwd bent.

Gelukkig zijn er manieren om ervoor te zorgen dat je als man je relatie flink kunt verbeteren en je vrouw in woord en daad kunt laten zien dat je van haar houdt. Opvallend genoeg wordt niet alleen zij daar veel gelukkiger door, maar jij ook.

Hieronder, via Charisma Magazine, de top 10 manieren waarop je echt van je vrouw kunt houden. Maar: we doen dat op een ietwat andere manier dan je gewend bent. We spitsen ons namelijk toe op christelijke manieren om van je vrouw te houden. Dat mogen we in Nederland anno 2016 wellicht niet doen van de gevestigde orde, maar daar hebben wij lak aan. Als ze ons christenen weg willen jagen uit de publieke sfeer moeten ze dat vooral proberen.

1. Bid met je vrouw
Shaun uit Bozeman, Montana vroeg andere mannen die ook naar zijn kerk gaan om stelselmatig met hun vrouw te bidden. De gevolgen waren volgens Shaun immens. Zo liet één man weten: "Ik voel een band met mijn vrouw die ik nog nooit gevoeld heb." Een ander voegt daar aan toe: "De communicatie tussen ons is echt stukken beter." En dan is dit getuigenis er ook nog: "De kleine dingen houden ons gewoon niet meer bezig." Onderschat de kracht van samen bidden niet.

2. Bid voor je vrouw
De kracht van het gebed is echt. Hoe meer je voor je vrouw bidt, des te sterker de band tussen jou en haar zal zijn. Dat komt omdat God zowel in jou als in je vrouw werkt. Handig genoeg heeft Charisma een speciaal gebed geschreven voor mannen die graag voor hun vrouw willen bidden:

Vader, ik heb gezegd: 'tot de dood ons scheidt' -- ik wil dat serieus menen
Help me om meer van U te houden dan van haar
En haar meer dan ieder ander en al het andere
Help me om haar in Uw nabijheid te brengen.
Maak ons één, zoals U drie-in-één bent
Ik wil haar begrijpen, haar koesteren, en haar dienen

Zodat ze meer van U houdt en
We U samen eren. Amen.

3. Spendeer tijd met haar
En dan bedoel ik: alleen met haar. Succesvolle echtparen, schrijft Charisma, besteden veel tijd samen; ze ontwikkelen dezelfde hobby's en interesses, zoals wandelen, fietsen, bepaalde spelletjes, en bijbelstudie. Als je er moeite mee hebt om gewoon bij elkaar te zitten, pak dan wat massageolie en masseer haar voeten. Ondertussen kun je praten over alles wat haar en jou bezighoudt.

4. Raak haar aan
Misschien dat dit voor de hand liggend advies is, maar ik bedoel dit niet op een seksuele manier. Nou ja, niet alleen op een seksuele manier. Het blijkt namelijk dat mensen die elkaar vaak op een niet-seksuele manier aanraken een sterkere band met elkaar krijgen. Op de één of andere manier krijgt je relatie daar echt een boost van. Dus: omhels haar af en toe, aai haar over haar hoofd als je langsloopt, houd haar hand vast als je televisie kijkt, en ga zo maar door.

5. Accepteer haar zonder voorbehoud
Als je getrouwd bent is het ontzettend belangrijk om geen 'maaren' meer te hebben. Je hebt voor elkaar gekozen. Sta dan ook honderd procent achter die keuze. We zeggen altijd, terecht, dat Jezus van ons houdt zoals we zijn. In de bijbel staat ook dat een man zijn vrouw moet liefhebben zoals Jezus de kerk liefheeft. Als Jezus ons -- de kerk -- zonder voorbehoud liefheeft moeten wij dus hetzelfde doen met onze vrouw. Oh, en de kans is groot dat ze daardoor vriendelijker en relaxter wordt. Er is immers weinig zo stressvol als het gevoel te hebben dat het nooit genoeg is.

6. Luister naar je vrouw zonder onmiddellijk iets terug te zeggen
Spreken is zilver, zwijgen is goud. Dat geldt altijd, maar al helemaal in een huwelijk. Veel huwelijksproblemen worden veroorzaakt doordat mannen niet de tijd nemen om goed naar hun vrouw te luisteren. Daardoor krijgt ze het gevoel dat haar mening er niet toe doet -- en zij dus ook niet. In plaats van meteen te antwoorden moeten wij mannen dus gewoon rustig naar onze vrouw luisteren. Daarmee geven we haar het gevoel dat haar woorden en gedachten wel degelijk zwaar voor ons wegen. Oh, en het zorgt er ook nog eens voor dat we misschien het één en ander van onze vrouw leren. Heel gek, maar soms is je vrouw toch echt verstandiger dan jij. Ik weet dat dit in ieder geval waar is in mijn huwelijk.

7. Motiveer haar met vriendelijke woorden
Een relatie is net een emotierekening. Net als bij een bankrekening stort je er soms wat op, en haal je er soms wat af. Als je chagrijnig thuiskomt van je werk 'pin' je van haar rekening, terwijl je er juist wat op stort als je haar aanmoedigt en motiveert als ze het eventjes moeilijk heeft. Zorg ervoor dat je de balans van deze rekening goed in de gaten houdt!

Daarbij is het belangrijk om elke mogelijkheid aan te grijpen om je vrouw een positief gevoel te geven. Succesvolle echtparen doen dat: ze geven elkaar regelmatig complimenten over wat diegene gedaan heeft, de kleren die de ander aan heeft, het nieuwe kapsel, en ga zo maar door. Het kost je niets om je vrouw te complimenteren, maar het levert je wél heel veel op.

8. Zorg financieel voor haar
We mogen het tegenwoordig eigenlijk niet meer zeggen, maar het is wel degelijk belangrijk om financieel goed voor je vrouw te zorgen. Dit betekent niet dat jij bakken met geld verdient en je alles aan haar geeft terwijl je het haar verbiedt om te werken, maar dat je ervoor zorgt dat je niet meer uitgeeft dan je verdient, en zelfs dat je spaart. Als er jouw iets gebeurt moet je ervoor zorgen dat het haar aan niets hoeft te ontberen. Ook dát is liefde.

9. Maak haar aan het lachen
Als de saaiheid erin sluipt, maak je vrouw dan gewoon aan het lachen. Humor is echt ongelooflijk in een relatie. Het zorgt ervoor dat het weer spannend en leuk wordt, en op het moment zelf krijgt je vrouw natuurlijk ook nog eens een geweldig goed gevoel. Let erop welke ze grappen wel en niet leuk vindt, en doe daar je voordeel mee. Ben je geen humoristisch persoon? Kijk dan regelmatig grappige films of tv-series. Zo moeilijk is het allemaal niet.

10. Maak je vrouw, na God, je topprioriteit
Jij en je vrouw zijn de enige mensen die écht betrokken zijn bij jullie relatie. Alle andere mensen, je kinderen incluis, zullen er af en toe bij betrokken zijn, maar heel vaak ook niet. Op een gegeven moment is het allemaal afgelopen en zijn jouw dart-vrienden naar een andere stad verhuisd waardoor je ze bijna nooit meer ziet. Er staan dan nog maar twee stoelen naast elkaar: die van jou en die van je vrouw.

Is het niet logisch om veel tijd en aandacht te besteden aan de vrouw die dan naast je zit?

Precies. Zorg er daarom voor, schrijft Patrick Morley voor Charisma, dat je vrouw jou als haar beste vriend beschouwt. En wees dat ook voor haar.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Religie christenen relaties geluk

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties