Geen partner of een partner die niet werkt? De overheid knijpt u uit!

Geen categoriejun 27 2016, 18:00
In Nederland worden eenverdieners al decennia uitgeknepen door de overheid. Werkenden zonder relatie of werkenden van wie de partner niet kan of wil werken betalen soms wel vijf keer zoveel belasting. Een onrechtvaardige situatie waar snel een einde aan moet komen.
Vooral de SGP maakt zich al jaren sterk voor eenverdieners. Begrijpelijk denkt u misschien, in de achterban van de SGP zitten waarschijnlijk veel eenverdieners. Dat is waar, zo’n twintig procent van de SGP-stemmers is eenverdiener. Maar dat is maar een deel van het verhaal. Zo’n 96 procent van de eenverdieners stemt helemaal geen SGP. Eenverdieners zitten in alle partijen.
8000 euro
Wat is er aan de hand? In Nederland betaalt een modaal verdienend eenverdienersgezin in 2016 soms tot wel vijf keer meer belasting dan een tweeverdienershuishouden met hetzelfde inkomen. Als u in uw eentje 40.000 euro verdient, betaalt u 10172 euro belasting. Verdienen u en uw partner allebei 20.000 euro, en dus samen ook 40.000 euro, betaalt u slecht 1998 euro aan de overheid. Dat scheelt meer dan 8000 euro! Daar kun je leuk van op vakantie. Een paar keer zelfs.
In veel gevallen betalen eenverdieners niet vijf keer zoveel belasting, maar wel beduidend meer dan tweeverdieners met hetzelfde inkomen. Dat is bizar. Maar weinig eenverdieners in Nederland realiseren zich dat het Nederlandse belastingstelsel zo is scheefgetrokken. Het wordt dan ook tijd dat eenverdieners een punt gaan maken richting Den Haag. Hoe kan het dat alleen de SGP en de CU de afgelopen jaren trokken aan deze kar? Waarom sturen alle eenverdieners geen mail naar hun volksvertegenwoordiger om onze Kamerleden wakker te maken? Je zult maar een partner hebben die ernstig ziek is. Of als man of vrouw besluiten je tijd te investeren in de opvoeding van je kinderen. Of een partner hebben die geen werk kan vinden. Dan ben je mooi de sjaak.
SP
Gelukkig is er een klein lichtpuntje. Vanmorgen meldde SP-Kamerlid Bashir aan het Reformatorisch Dagblad Kamervragen te hebben gesteld aan VVD’er Wiebes over de positie van de eenverdiener. Volgens de SP’er is de eenverdiener de pakezel van de staat geworden. En zo is het maar net.
Het is onbegrijpelijk dat er niet meer ophef in Nederland is over deze bijzondere situatie. Bent u een eenverdiener? Stuur een mail naar Den Haag! Roep andere eenverdieners op om hetzelfde te doen. Het kan u duizenden euro’s per jaar opleveren.
Een rechtvaardiger belastingstelsel begint bij u zelf.
U kunt mij volgen op Twitter onder de naam @MeijerHerman. Kijkt u ook eens op mijn site.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten