Social Justice Warrior: de nieuwe politiekcorrecte Gutmensch die rechts letterlijk stil wil slaan

Geen categoriejun 27 2016, 19:00
"SJW’s zijn pro-feministisch, pro-transgender, pro-islam, pro-zwart, pro-vluchteling, en tevens anti-man, antihomo (homonostalgie), anti-Israël, antichristelijk en antiwesters."
Ewout Klei heeft een bijzonder interessant (en fel) stuk geschreven voor Jalta.nl over de zogenaamde Social Justice Warrior (SJW), een fenomeen overgewaaid uit, hoe kan het ook anders, Amerika.
Screen Shot 2016-06-27 at 17.06.46
Mensen die de politiek op de voet volgen -- zeker als het over sociale en culturele zaken gaat -- weten ongetwijfeld wat SJW's zijn, maar voor mensen voor wie dat niet geldt geeft hij deze uitleg:

Bij Social Justice Warriors gaat het natuurlijk niet echt om sociale rechtvaardigheid, geen vluchtelingen in je eigen hipsterwijk, maar om je imago als goed mens. Vandaar dat SJW’s altijd in een roedel opereren en nooit als lone wolves. En vandaar ook dat ze, net als de Farizeeërs uit de tijd van de Bijbel, enorm mierenneuken, pardon muggenziften, over triviale details en een obsessie hebben voor identiteitspolitiek.

Het gaat SJW’s dus om het hebben van de juiste, correcte opinies. SJW’s zijn pro-feministisch, pro-transgender, pro-islam, pro-zwart, pro-vluchteling, en tevens anti-man, antihomo (homonostalgie), anti-Israël, antichristelijk en antiwesters. Wat stemt een ware SJW? De PvdA is fout vanwege de racistische islamofoob Jodewijk Asscher (sic), op de SP rust nog een smetje vanwege de brochure ‘Gastarbeid en kapitaal’ uit 1983, D66 kan daarentegen wel, GroenLinks is echt goed en DENK natuurlijk ook.

Nou wordt ieder normaal denkend mens natuurlijk knettergek van dat soort geleuter, maar goed, niemand die ooit stelde dat linksvolk rationeel is.
Screen Shot 2016-06-27 at 17.46.19
Eén van de meest opvallende aspecten van de SJW's is dat ze de blanke man altijd de schuld geven en voor alles. Zoals Ewout terecht schrijft:

Hoewel de geloofsleer helder is belanden SJW’s soms in een spagaat: wat als de vrouwenrechten worden geschonden door moslims, bijvoorbeeld Noord-Afrikaanse aanranders op nieuwjaarsdag in Keulen? Het antwoord daarop is uiteraard uiterst eenvoudig: de kritiek negeren, meteen agressief in de tegenaanval gaan en de witte man weer de schuld geven. SJW’s zijn immers intersectioneel, wat in feite betekent dat islamisten – de nieuwe Joden – altijd aan de goede kant van de geschiedenis staan. Antisemitisme en christenvervolging bestaan in het wereldbeeld van de SJW dan ook niet, behalve natuurlijk als witte mannen antisemitisch zijn of als Israël iets onaardigs doet tegen Palestijnse christenen. Alleen minderheden die in de mode zijn mogen de slachtofferkaart trekken.

Dit is één van die dingen waar ik me dus rot aan erger: de blanke man moet het tegenwoordig al-tijd ontgelden. Wij hebben alles gedaan, vrouwen en minderheden (ik weiger vrouwen een minderheid te noemen) kunnen daarentegen niets fouts doen. Eén uitzondering natuurlijk: de joden zijn een minderheid van wie die SJW's dan weer niet houden. Alle andere minderheden zijn heilig en schuldloos - en waag het eens om op te merken dat die Afrikanen hun eigen mensen verkochten aan blanke slavenhandelaren of dat de oude islamitische beschavingen toch ook echt slaven hadden. Voor je het weet wordt je door de mangel gehaald door een hele groep SJW's en voor rotte vis uitgemaakt.
Want: SJW's opereren nooit alleen. Het zijn kuddedieren. Of, misschien beter gezegd: een roedel wolven. Als ze eenmaal bloed ruiken en hun tanden in je zetten ben je het haasje. Ze geven dan pas op tot ze je eronder hebben gekregen of ze een nieuw slachtoffer hebben gevonden.
Met andere woorden: het zijn werkelijk verschrikkelijke mensen die ook nog eens verschrikkelijke dingen geloven. De enige manier om met zulk soort types om te gaan is door hun hypocrisie te ontmaskeren. Niet omdat je ze daarmee overtuigt dat het SJW-gedoe knettergek is, maar omdat de SJW-beweging dan niet nog meer mensen voor zijn afzichtelijke karretje kan spannen.
Overigens geeft Ewout enkele goede voorbeelden van anti-SJW twitteraars die het zeker waard zijn om te volgen, maar ik deel zijn mening over Milo (@nero) dan weer absoluut niet. De SJW-beweging schreeuwt inderdaad elke twee minuten 'racist!', maar heel af en toe hebben ze zowaar een punt. Milo is echt een vreselijke vent met racistische neigingen. Met hem wil ik dus absoluut niets te maken hebben. Hij is gewoon knettergek. (Er is dan ook een reden dat normale Amerikaanse conservatieven zich van hem distantiëren; de enigen die hem wel wat vinden zijn Trump-Fanboys, maar ja, het is geen geheim dat die niet zoveel moeite hebben met racisme en dergelijke).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten