103-jarige vrouw is jarig. Zie hier de fantastische manier waarop ze haar verjaardag viert

Geen categorieokt 18 2015, 16:00
Mary Cotter is een echter superheld, en niet alleen omdat ze onlangs maar liefst 103 jaar oud werd. Nee, wat haar speciaal maakt is dat ze haar verjaardag vierde door vrijwilligerswerk te doen voor andere ouderen; zoals ze al jaren doet.
Mary begon op haar 78e met het verrichten van vrijwilligers bij het Montclair Senior Center. Ze vierde haar verjaardag door te doen wat ze sindsdien heeft gedaan: bejaarde bezoekers van het centrum iets te drinken geven. Ze legt uit:

"Ze noemen me de barjuffrouw omdat ik altijd de drankjes uitdeel."

De oude, maar nog altijd energieke dame vond het fantastisch dat ze haar verjaardag kon vieren omringd door de mensen die ze al 25 jaar helpt. Ze danste in de rondte en kreeg een heerlijke verjaardagstaart, die ze ook met de anderen deelde. Door haar energieke en positieve houding is Mary een echt voorbeeld voor andere ouderen. Eén van hen, Brian Ross, legt uit:

"Laat niemand je ervan overtuigen dat je met leeftijd van alles en nog wat verliest."

Mary's geheim om a) oud te worden en b) dat in goede gezondheid te doen?

"Zorg ervoor dat je altijd flink actief blijft."

Ester Vargas Pipersky, een woordvoerder van het centrum, zegt dat dit geen enkel probleem is voor Mary:

"Ze is net de bekende energizer bunny. Ze weigert een baan waarbij ze de hele dag kan zitten. Ze blijft maar doorgaan. Ze is vriendelijk tegen iedereen, en geeft iedereen een bijzonder goed gevoel."

Het mooiste van alles? Ze ging gekleed in een Wonder Woman kostuum (dat is een Amerikaanse superheldin) en de bezoekers van het centrum juichten haar massaal toe.
Ken jij zulke oude mensen: bejaarden die actief zijn en blijven, en het leven nog altijd vol vertrouwen en optimisme beleven?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten