Vele duizenden migranten wijken uit naar Slovenië

Geen categorieokt 18 2015, 17:00
Hongarije doet er alles aan om de instroom van migranten uit het Midden-Oosten te beperken... of zelfs helemaal omlaag naar nul te krijgen. Daartoe worden alle grenzen gesloten en wordt er overal gecontroleerd. Het gevolg daarvan is dat migranten nu via een andere weg naar West-Europa proberen te komen: via Slovenië.
Alleen gisteren kwamen er maar liefst 2700 migranten aan in Slovenië. Dat zijn ronduit schokkende cijfers: als dit elke week gebeurt heeft dat land jaarlijks maar liefst 100.000 migranten te verwerken. En dat op een bevolking die kleiner is dan die van Nederland. Geen wonder dus dat het Sloveense leger én de politie nu samen de verantwoordelijkheid dragen over de grensovergang; ze moeten er samen voor zorgen dat het goed komt, en dat er geen grote onrust uitbreekt.
Wel is er een 'maar': Slovenië is namelijk niet eens bijna van zins om de migranten een verblijfsvergunning te geven. Nee, het enige wat de Slovenen willen doen is ze doorgang verlenen naar West-Europa. Als ze denken dat ze in Slovenië kunnen blijven vergissen de migranten zich behoorlijk.
Slovenië zegt ondertussen dat het de grens voorlopig niet op slot zou gooien; niet zolang Oostenrijk en Duitsland nog steeds vluchtelingen toelaten, tenminste. Als zij hun grenzen op slot gooien doet Slovenië dat ook. Het wordt dan bijzonder lastig, zo niet onmogelijk, voor de migranten om nog naar West-Europa te komen.
Ironisch genoeg vinden de meeste West-Europeanen dat ongetwijfeld goed klinken. De bevolkingen van Nederland en Duitsland zijn namelijk helemaal niet blij met al die nieuwkomers uit het Midden-Oosten. Zij zullen er ongetwijfeld blij mee zijn als Slovenië de grens inderdaad dichtgooit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten