Hij verloor beide benen in Afghanistan. Wat hij onlangs deed maakt hem een nóg grotere held

Geen categorieokt 18 2015, 18:00
Een oud-marinier die beide benen verloor in Afghanistan redde onlangs een arme baby die gevangen zat in een auto die in brand leek te staan na een ongeluk.
Matias Ferreira is een oud-marinier uit Amerika die beide benen verloor in Afghanistan. Toen hij daar voor zijn land vocht - en voor de vrijheid van het Afghaanse volk - lieten terroristen een bom exploderen aan de kant van de weg. Van de ene op de andere seconde was Matias zwaar gehandicapt en zelfs in levensgevaar.
Gelukkig kon Matias' leven gered worden. Het duurde lange tijd, maar uiteindelijk was hij weer in staat om op relatief normale wijze te leven, hoewel zonder zijn benen. Dat weerhield de oud-marinier er niet van om er het beste van te maken; geen zelfmedelijden, gewoon stug doorgaan met leven en jezelf nieuwe doelen stellen. Dat was zijn motto en het ging steeds beter met hem.
Het ultieme bewijs? Hoewel hij al een enorme held was werd hij onlangs een ware superheld door een baby uit een rokende auto te redden.
Matias reed rond in zijn truck - hij was op zeg naar zijn verloofde om zijn koffer in te pakken voor hun komende huwelijksreis - toen hij opeens zag dat een vrouwelijke automobilist een zwaar auto-ongeluk had gehad. De auto rookte; er was duidelijk iets mis. Toen hoorde hij de vrouw gillen: haar baby zat vast op de achterbank. Ze wilde haar kind wel helpen, maar het lukt haar niet.
Matias' reactie? Hij sprong uit zijn wagen en rende - op zijn protheses - naar de rokende auto, waar hij de moeder en het kind vervolgens uit de auto haalde. Zoals NY Daily News het verwoordt: eens een marinier, altijd een marinier.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten