16-jarige jongen opgepakt: "We gaan alles slopen. Alles broko maken!"

16-jarige jongen opgepakt: "We gaan alles slopen. Alles broko maken!"

Ah. Wat een feest.

De politie heeft gisteravond een 'project X-feest' verhinderd in Arnhem. De organisator, een jongen van 16 jaar, riep op Snapchat op om naar de wijk Klarendal te komen. Dan konden hij en zijn vrienden even lekker rellen.

De mafketel in kwestie zei op Snapchat:

"In het winkelcentrum gaan we alles slopen. Alles broko maken. Draag een sjaal of bril voor je gezicht wegens camera’s. Zorg dat je vuurwerk bij je hebt. We gaan polities bekogelen met stenen. Deel dit bericht massaal."

Afgelopen week is de hooligan in kwestie aangehouden. Wegens opruiing. Wat niemand zal verbazen is dat hij een bekende van de politie is. Ja, al op die jonge leeftijd.

Winkeliers in het winkelcentrum waren van tevoren gewaarschuwd door de politie zodat ze wisten wat er gebeurde als er inderdaad rellen uitbraken woensdagavond. In plaats van bang weg te rennen bleven de winkels in kwestie gewoon open. Dit onder het motto: 'We laten ons niet wegjagen.'

De jongen bedacht het Project X evenement omdat hij wraak wilde nemen. Waarvoor? Nou, een paar weken geleden fietste hij dwars door het overdekte winkelcentrum. Winkeliers vonden dat niet kunnen en spraken hem aan op dat wangedrag. Volgens hemzelf kreeg hij daarbij een klap van iemand.

Nou gelooft verder helemaal niemand dat -- of als hij wel een klap kreeg ongetwijfeld omdat hij zelf agressief was -- maar goed, het is wel leuk geprobeerd als 'excuusverhaal.'

Afijn, gelukkig is deze wannabe reller opgepakt. Nu hopen dat de rechter hem ook nog even aanpakt zodat potentiële copycats zich toch maar inhouden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer