16-jarige komt (zo ongeveer) weg met verkrachting 15-jarig meisje

Geen categoriefeb 14 2011, 15:39
De kinderrechter in Den Bosch heeft maandag een 16-jarige jongen uit Best veroordeeld voor de verkrachting van een 14-jarig meisje.
Dat bericht BN de Stem.
Dan denk je: kijk, prima, aanpakken die hap. Minimaal tien jaar cel, daarna tbs, misschien meer.
Maar nee hoor. De jongen in kwestie hoeft maar 250 dagen te brommen, gevolgd door een behandeling van 2 jaar in een TBS-kliniek. Omdat hij nog zo jong is, enzo.
Ik weet het niet hoor, maar ik meen mij te herinneren dat ik op mijn zestiende al begreep dat meisjes verkrachten niet normaal was. 250 dagen cel + 2 jaar tbs is veel te weinig - óók voor een zestien jarige.
Wat voor boodschap geven we hiermee af aan de verkrachter in kwestie? Niet dat hij een onschuldig meisje zwaar heeft getraumatiseerd en dat dergelijk gedrag onacceptabel is. Nee, hij denkt nu dat hij er eigenlijk best gemakkelijk mee wegkomt. Even de cel in, waar hij kan leren van verkrachters en andere criminelen met veel meer ervaring, en hij wordt weer losgelaten op de samenleving.
Als de rillingen je daar niet van over de rug lopen weet ik het ook niet meer.
Overigens houdt het verhaal daar niet mee op: er waren namelijk andere meisjes die zeiden dat hij hen verkacht had en deze verkrachting had gefilmd. Zouden ze naar de politie stappen dan zou hij deze films openbaar maken. De rechter sprak de jongen vrij in deze (drie) gerelateerde zaken.
Tja, dan kun je een monster achter slot en grendel zetten, maar laat je hem er met 250 dagen cel van afkomen. Dieptriest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten