177 op zee geredde migranten mogen van Italië niet van kustwachtschip af

Geen categorieaug 21 2018, 15:00
Wéér duidelijke taal vanuit Italië. De 177 geredde migranten mogen van de Italiaanse overheid niet van het kustwachtschip af. Dat meldt het AD.
In de haven van Catania ligt op het moment een schip van de Italiaanse kustwacht. Aan boord zo'n 177 vluchtelingen die volgens een woordvoerster van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR dringend hulp nodig hebben. Zij zouden zijn gemarteld en slachtoffer zijn van mensenhandel.
Het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken kijkt echter wel link uit en weigert ze toegang tot het vaste land. Zij willen eerst garanties van EU-lidstaten dat de migranten worden opgenomen voordat ze aan land komen. De VN-woordvoerster meent echter dat zij het recht hebben om asiel aan te vragen. Italiaanse autoriteiten zijn echter van plan ze terug naar Libië te sturen als niemand in de EU ze op wil nemen (en zo hoort het ook)!
De Italiaanse regering heeft het bij het rechte eind. Kun je wel recht hebben op asielaanvraag, als in de praktijk blijkt dat daar niks van terecht komt maar je straks wel maanden in zo'n kamp uit je neus zit te vreten tot de rest van de EU eindelijk weet wat ze met je aan moeten, dan zit je mooi te parasiteren op de Italiaanse economie. De VN maakt het dan niks meer uit, die hebben mooi zitten deugen en zwaaien met mensenrechten, op naar het volgende humanitaire probleem.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten