177 op zee geredde migranten mogen van Italië niet van kustwachtschip af

177 op zee geredde migranten mogen van Italië niet van kustwachtschip af

Wéér duidelijke taal vanuit Italië. De 177 geredde migranten mogen van de Italiaanse overheid niet van het kustwachtschip af. Dat meldt het AD.

In de haven van Catania ligt op het moment een schip van de Italiaanse kustwacht. Aan boord zo'n 177 vluchtelingen die volgens een woordvoerster van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR dringend hulp nodig hebben. Zij zouden zijn gemarteld en slachtoffer zijn van mensenhandel.

Het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken kijkt echter wel link uit en weigert ze toegang tot het vaste land. Zij willen eerst garanties van EU-lidstaten dat de migranten worden opgenomen voordat ze aan land komen. De VN-woordvoerster meent echter dat zij het recht hebben om asiel aan te vragen. Italiaanse autoriteiten zijn echter van plan ze terug naar Libië te sturen als niemand in de EU ze op wil nemen (en zo hoort het ook)!

De Italiaanse regering heeft het bij het rechte eind. Kun je wel recht hebben op asielaanvraag, als in de praktijk blijkt dat daar niks van terecht komt maar je straks wel maanden in zo'n kamp uit je neus zit te vreten tot de rest van de EU eindelijk weet wat ze met je aan moeten, dan zit je mooi te parasiteren op de Italiaanse economie. De VN maakt het dan niks meer uit, die hebben mooi zitten deugen en zwaaien met mensenrechten, op naar het volgende humanitaire probleem.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer