18 asielzoekers verdacht van verkrachtingen en massaal misbruik in Keulen

Geen categoriejan 08 2016, 19:00
Het onderzoek naar de massaverkrachtingen en -aanrandingen in Keulen verloopt voorspoedig. De Duitse autoriteiten hebben namelijk al 31 mannen geïdentificeerd die ervan verdacht worden Duitse vrouwen tijdens Oudjaarsnacht te hebben verkracht of in ieder geval aangerand.
Daarbij is het meest opvallende dat 18 van de 31 verkrachters/aanranders vluchtelingen zijn:

De Keulse politie wilde eerder niet bevestigen dat er migranten onder de daders zaten, maar uit een donderdagnaar verschillende Duitse media gelekt document en uit meerdere (anonieme) interviews met agenten, zou blijken dat veel van de daders inderdaad asielzoekers waren, voornamelijk Syriërs.

In totaal zijn er in Keulen 170 aangiften gedaan, waarvan 117 met betrekking tot aanranding. Twee vrouwen zouden letterlijk verkracht zijn.
En dat is niet alles. Volgens de autoriteiten is het ook misgegaan in Hamburg waar 70 vrouwen aangifte hebben gedaan, in Frankfurt (22 aangiften) en het Zwitserse Zürich (25 aangiften). Ook daar zou het niet alleen om berovingen, maar ook om (seksuele) aanrandingen gaan.
Ondertussen neemt de Duitse overheid stappen tegen dit soort criminelen -- vluchtelingen die vervolgens massaal vrouwen verkrachten in het buitenland. Zo willen onze oosterburen het gemakkelijker maken om criminele asielzoekers uit te zetten en hun straf vervolgens te laten uitzitten in het land van herkomst. Ook gaan er stemmen op om landen die asielzoekers niet terug willen nemen financieel te bestraffen door ontwikkelingshulp stop te zetten. Geen slecht idee.
Opmerkelijk genoeg geven de autoriteiten nu ook toe dat de eerdere stelling dat de aanrandingen een bijzaak waren en dat het doel van de mannen feitelijk was om de vrouwen te beroven van geen kant klopt. "Seksueel amusement was het hoogste doel," zeggen Keulse agenten nu, de berovingen waren een "bijkomend voordeel" voor de mannen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten