199 laboratoria zeiden "nee".. maar nummer 200 zag in hoe geniaal dit idee was

Geen categoriejan 21 2016, 21:00
Deze jongen moest heel lang zoeken naar steun, maar toen hij die kreeg bleek bij een jong genie te zijn.
Alvleesklierkanker: een ziekte die op het moment nog steeds één van de meest dodelijke vormen van kanker is. Dat komt niet zozeer door de agressie van de ziekte. Het probleem zit hem er vooral in dat het nauwelijks symptonen vertoont, waardoor het vaak in een té laat stadium wordt ontdekt. 72% van de getroffen mensen sterft binnen een jaar na de diagnose.
En dat moest anders, als het aan Jack Andraka ligt. Hij verloor op zijn veertiende een familielid aan de ziekte, en heeft het destijds tot zijn doel gemaakt deze te bestrijden. Hij las alles wat hij kon erover, en focuste zich vooral op het detecteren van de ziekte: hoe kan dat beter? Vele artsen hadden zich al over dit dilemma gebogen, maar Jack kreeg tijdens een biologieles zijn eurekamoment. Zijn idee is gebaseerd op drie losstaande feiten:
Jack had het geniale idee om gebruik te maken van de buisjes: deze zouden mesothelin aantrekken, die vervolgens weer de antilichamen aantrekt. Als gevolg hiervan groeit het netwerk, waardoor de elektrische lading ook weer verandert. Deze verandering in lading is gemakkelijk te meten, waarmee de ziekte dus snel zou kunnen worden gedetecteerd!
De tiener werkte een heel plan uit, en stuurde dit naar 200 laboratoria, in de hoop dat iemand er wat in zag. 199 daarvan zeiden "nee", maar één zag het idee wel zitten. Hij werd uitgenodigd, en inmiddels werkt de 19-jarige jongen daar hard aan het daadwerkelijk realiseren van de test. Maar hij zegt dat hij daar niet mee bezig wil blijven. Volgens hem zijn er nog genoeg andere problemen in de wereld, en hij hoopt bij meerdere te kunnen bijdragen aan een oplossing. Laten we hopen dat zijn andere ideeën net zo goed zullen zijn!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten