Geert Wilders officieel "eigenaar" van asielkwestie

Geen categoriejan 22 2016, 8:00
De PVV-leider zet de media totaal naar zijn hand.
Wilders is officieel "eigenaar" van het asielzoekersthema, als we een onderzoek van LJS Nieuwsmonitor mogen geloven. Volgens het onderzoek domineert de PVV-hoofdman de media compleet op dit thema: de PVV wordt véél vaker genoemd in berichtgeving over asielzoekers, dan andere partijen met een vergelijkbaar aantal zetels.
Natuurlijk is het niet heel vreemd dat de "grenzen dicht"-boodschap van de PVV veel aandacht krijgt in het asieldebat, de PVV is immers de enige partij die deze visie zo keihard verwoordt. Anderzijds is het verbazingwekkend dat Wilders nog steeds heer en meester is in het bespelen van de media. De PVV bestaat dit in 2016 12 jaar, en net als vroeger pakt de PVV op geraffineerde wijze de aandacht door zich hard en duidelijk te profileren op dit onderwerp.
Je zou wellicht denken dat men op een gegeven moment wel snapt waar Wilders voor staat, en dat hij langzamerhand minder interessant zou worden om over te berichten voor veel media. "We weten het allemaal wel". Dat voorkomt de blonde politicus door de aandacht te pakken met steeds gekkere voorstellen. Het laatste controversiële plan van Wilders? Mannelijke asielzoekers moeten allemaal worden vastgezet. De voorstellen gaan steeds verder, en de PVV blijft dus in de media komen. Inhoudelijk is het allemaal niet even fraai, maar puur technisch gezien is Wilders zonder twijfel één van de beste spelers van het politieke spel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten