Donald Trump is voor sancties tegen iedereen die de Amerikaanse verkiezingen wil beïnvloeden

Donald Trump is voor sancties tegen iedereen die de Amerikaanse verkiezingen wil beïnvloeden

Al sinds de campagne van de presidentsverkiezingen wordt Donald Trump beschuldigd van het collaboreren met de Russen. Volgens critici is de Republikeinse kandidaat op het zadel geholpen door Poetin en zijn cohorten van Russische hackers en propagandameesters. Trump ontkent dit uit alle macht en stelt nu zelfs dat er hevige sancties moeten komen tegen partijen die de Amerikaanse verkiezingen beïnvloeden.

President Trump stemt in met sancties tegen landen of buitenlandse personen die Amerikaanse verkiezingen proberen te beïnvloeden, bijvoorbeeld door het hacken van stemcomputers of het verspreiden van propaganda of onjuiste informatie.

Inlichtingen- en veiligheidsdiensten moeten daar actief onderzoek naar doen. Als er aanwijzingen zijn, moeten ze die informatie overdragen aan verschillende ministeries, die sancties kunnen instellen als ze dat nodig vinden.

We weten natuurlijk niet zeker of hij dit doet als een soort vorm van compensatie, of dat hij politiek gedwongen is. In elk geval doet Trump er goed aan om eindelijk verantwoordelijkheid te tonen in deze zaak en dus ook maatregelen te willen treffen. Dat haalt de aandacht natuurlijk niet af van de hetze tegen Trump, maar het geeft wel aan dat hij sancties wil leggen op iedereen die uit het rapport van speciaal aanklager Mueller komt. Dat is niet meer dan logisch.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties